stílus 1 (fehér)
stílus 2 (fekete)

+ betűméret | - betűméret   



Könyvajánló

BUDA KATALIN


A csendnek hangja van / Három lépés...

Magánkiadás, gondozta: F. Gy. Kelet-Nyugati Átjáró Segítő Alapítvány, 2011.
További információ: www.acsendnekhangjavan.hu




Köszönöm a bizalmat, hogy eljuttatta hozzám »A csendnek hangja van« c. könyvét. Elkezdtem olvasni, kb. a felénél tartok és - bár az én attitűdöm távol áll a keleti gyógyászattól, energiaátviteltől - a művét igen izgalmas, igényes munkának tartom - írta Dr. Hegedűs Katalin, és javaslatával élve - miszerint írjak a könyvről egy ismertetést a Kharón című folyóiratba - itt vagyok, és köszönöm a lehetőséget!

Az első könyvemet szeretném Neked bemutatni Kedves Olvasó, mely egyik legfontosabb eszköze annak a célnak, amelyet kitűztem magam elé. A célkitűzésem tárgya pedig nem kevesebb, mint hogy az elmúlással kapcsolatban egy másfajta szemléletmódra hívjam fel a figyelmet. Az idő megérett rá. Amit eddig - fogalmazhatnék úgy is - tabuként kezeltünk, most fellebbentve a fátylat, más megközelítésben értékeljünk.
Három évig teljesítettem szolgálatot egy hospice alapítványnál. A tapasztalataimat osztom meg, esettanulmányokat mutatok be. Az emberi kapcsolatok tükrében szólok az égetően szükséges változtatásokról, és mint segítő, a szellemi fejlődésem lépcsőfokait tárom eléd, itt-ott sajátos humorral fűszerezve. Javaslom a sorok között elrejtett mély tartalom feldolgozását is;s továbbá mellékelek néhány gyakorlatsort, segítve a változás küszöbén való átlépésedet.
Bízom benne, hogy kellőképpen felcsigáztam az érdeklődésedet, és a könyv olvasása után már egy másfajta látásmóddal, de közös erővel tudunk segíteni, az arra rászorultaknak.
A könyv megjelenését követően felkérést kaptam, hogy középiskolás fiatalokkal erről a témáról beszélgessünk, valamint több településről különböző közösségek is jelezték ez irányú érdeklődésüket. Valami mozdulni, elindulni látszik...

A könyv kommentjének megírására olyan személyt kerestem, akivel nem ismertük egymást, hogy teljesen pártatlanul tudjon véleményt alkotni. Egy ismerős révén találkoztam Dr. Király Tünde háziorvossal. Ajánlását a www.acsendnekhangjavan.hu oldalon találod. Amennyiben kérdésed merül fel, vagy a véleményedet szeretnéd megosztani, ugyanitt az ÜZENET gomb megnyomásával veheted fel velem a kapcsolatot.

Buda Katalin
keleti mozgás- és masszázsterapeuta
budakata82@gmail.com

Magyar Hospice-Palliatív Egyesület ˆ 2008


stílus 1 (fehér)
stílus 2 (fekete)

+ betűméret | - betűméret