Kedves Barátunk!
2023. március 6.

E heti hírlevelünkben március 15-i nyílt napunkra invitáljuk önöket, s egy 1998-as díszalbummal is idézzük a forradalom és a szabadságharc emlékét, valamint Andrássy Gyula grófra is emlékezünk.  

Kérjük, csatlakozzon könyvtárunk Facebook-csoportjához, ahol elsőként értesülhet programjainkról, rendezvényeinkről! 

Nyílt nap március 15-én
RENDEZVÉNY 2023. március 15.

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából egész napos eseménysorozattal várjuk kedves látogatóinkat 2023. március 15-én szerdán. Az érdeklődők raktár- és épületbejárásokon, különgyűjteményi vezetéseken vehetnek részt. Ismét lehetőség nyílik kurátori vezetésre az Esszencia című állandó kiállításunk részeként látogatható Vershaza tárlatunkban, ahol az ünnep tiszteletére aznap a Nemzeti dal eredeti kézirata lesz látható.

További részletek

Magyar emigrációtörténeti kézikönyv
KÖNYVBEMUTATÓ 2023. március 9.

2023. március 9-én 16 órakor mutatjuk be Nóvé Béla: Magyar emigrációtörténeti kézikönyv című kötetét, mely könyvtárunk kiadásában jelent meg. Az eseményre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

További részletek

Író-olvasó találkozó
RENDEZVÉNY 2023. március 10.

Ivan Malkovich ukrán költő, az „A-BA-BA-GA-LA-MA-GA” gyermekkönyvkiadó tulajdonosa író-olvasó találkozót tart könyvtárunkban, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket március 10-én 17 órára az 516-os teremben.

További részletek

Andrássy Gyula gróf emlékezete
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Kétszáz évvel ezelőtt, 1823. március 3-án született Andrássy Gyula gróf, a dualizmus korának első miniszterelnöke. A székely eredetű arisztokrata család sarja 1847-ben Zemplén vármegye országgyűlési követeként kezdte közéleti pályáját, Kossuth Lajos politikáját támogatta, a szabadságharc idején részt vett a pákozdi és a schwechati ütközetben. A bukás után csatlakozott az emigrációhoz, Párizsban telepedett le, míg a császári hadbíróság távollétében halálra ítélte és a büntetést jelképesen végre is hajtották.

További részletek

Bibliothecae Abba[tis] Zirczensi. Második rész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Idén márciusban az 1848-as események 175. évfordulójára egy olyan, különösen gazdagon illusztrált albummal (1000 képpel, közel 500 oldalon) kívánunk emlékezni – a szokásos terjedelemnél kicsit hosszabban –, amelyet a forradalom félszázados jubileumára készítettek el.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Kövesse a könyvtárat Instagramon, Tiktokon és Twitteren is!

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd