Kedves Barátunk!
2021. október 11.

A turulmadárnak mint szimbólumnak a történetét mutatja be az az időszaki kiállítás, amely létrejöttéhez az Országos Széchényi Könyvtár is hozzájárult. További részleteteket hírlevelünkben olvashat.  

Az Apponyi-örökség Lengyelben
KÜLSŐ RENDEZVÉNY 2021. október 8.

A lengyeli Apponyi-kastélyban rendezték meg a Kapos-hegyháti Natúrpark Tájegységi Értéktár Bizottság ülését és az azt követő szakmai találkozót. A rendezvényen az Országos Széchényi Könyvtár osztályvezetője és tudományos munkatársa, Farkas Gábor Farkas Egy önzetlen gróf hagyatéka a nemzetnek – Apponyi-örökség címmel tartott előadást gróf Apponyi Sándor könyvgyűjteményéről (a nemzeti könyvtár Apponyi-termében elhelyezett gyűjteményről), színes előadásában külön is kiemelve néhány különleges és (világviszonylatban is egyedi) művet.

További részletek

„Könyvtár, ami összeköt” – Ösztöndíjas hallgatók fogadása az OSZK-ban
SZAKMAI NAP 2021. október 4.

A „Könyvtár, ami összeköt” – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése ösztöndíj keretében ifjú könyvtárosok csoportját fogadta a nemzeti könyvtár az előző héten. A szakmai nap keretében a vendégek betekinthettek az Országos Széchényi Könyvtárban folyó sokrétű munkába.

További részletek

Az IFLA következő elnöki ciklusára megválasztott vezetőjének látogatása az OSZK-ban
HÍR 2021. október 8.

Antonia Arahova, a Görög Nemzeti Könyvtár korábbi főigazgatója, a Görög Oktatási Minisztérium Könyvtári Tanácsának elnöke, az IFLA 2023 és 2025 közötti elnöki ciklusára megválasztott vezetője október 8-án az OSZK vezetőivel, Rózsa Dávid főigazgatóval és Gerencsér Judit főigazgató-helyettessel találkozott.  

További részletek

A Turul – időszaki kiállítás a Hegyvidék Galériában
IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁS 2021. december 4-éig

A turulmadár történetét bemutató kiállítás nyílt a Hegyvidék Galériában. A tárlat létrejöttéhez az Országos Széchényi Könyvtár, a Hadtörténeti Múzeum, a Kiscelli Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum is hozzájárult dokumentummásolataival, plakátjaival, műtárgyaival. A kiállítás ezeknek a különlegességeknek a segítségével mutatja be a turulmadárnak mint szimbólumnak a történetét az Árpád-kori gyökerektől a millenniumi ünnepségeken, valamint a nyilasterroron keresztül egészen napjainkig. 

További részletek

50 éves az OSZK kórusa – ünnepi hangverseny
KÜLSŐ RENDEZVÉNY 2021. október 17., 18 óra

Az Országos Széchényi Könyvtár kórusa csaknem egy évnyi kényszerű halasztás után végre megtartja JUBILEUMI HANGVERSENYÉT, amellyel fél százados fennállását ünnepli. A koncerten a karantén utáni rövid próbaidőszak engedte szerény válogatást hallhatnak ötven év műsoraiból a kórus jelenlegi és volt tagjainak előadásában, Eckhardt Mária és Gupcsó Ágnes vezényletével.

További részletek

Átmenetileg szünetel telefonos elérhetőségünk
FELHÍVÁS 2021. október 11., 16-20 óra.

Informatikai munkák elvégzése miatt a mai napon 16-20 óra között az OSZK vezetékes telefonjai a hívásokat nem tudják fogadni. Erre az időszakra, alternatív megoldásként internetes elérhetőségeinket (e-mail, Facebook, Kérdezze a könyvtárost!) javasoljuk. 

A kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd