Kedves Barátunk!
2021. május 17.

Az Országos Széchényi Könyvtár személyesen és az online térben is várja látogatóit.  

Újranyit a könyves- és ajándékbolt!
SZOLGÁLTATÁS 2021. május 11-től

Törzsgyűjteményi olvasótereink és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár mellett könyves- és ajándékboltunk is várja látogatóit. Könyvújdonságaink már a polcokon 

További részletek

A Duna összeköt
ONLINE KIÁLLÍTÁS FOLYAMATOS

A Duna évszázadok óta ihlet meg írókat, költőket, zenészeket, képzőművészeket, de számos további szempontból is meghatározó szerepet tölt be a régió országaiban. A múlt dokumentumainak segítségével a Dunához fűződő történelmi gyűjteményeket bemutató virtuális kiállítás nyílt az Europeana, az Osztrák Nemzeti Könyvtár és az Európai Nemzeti Könyvtárak Konferenciája (CENL) szervezésében. 

További részletek

Az Isteni színjáték 1481-es firenzei kiadásának Európában és az Egyesült Államokban őrzött példányai
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

Dante Isteni színjáték című művének 1481-es kiadását Nicolaus Laurentii nyomtatta Firenzében. Ez a kiadás az új európai nyomdatechnika első évtizedeiben készült, és ez volt az első, amely Dante szülővárosában jelent meg. A Sandro Botticelli tervei alapján Baccio Baldininek tulajdonított metszetekkel ez az ambiciózus kiadvány lehetett a költemény első teljesen illusztrált kiadása.

További részletek

Nyaralásra fel! – 2. rész
ONLINE TARTALOMSZOLGÁLTATÁS FOLYAMATOS

A beutazó turizmus Magyarországon a 19. század második felében kezdett kibontakozni, és az útra kelők számára már ekkor kiemelkedő célpontnak számított a főváros. Az ország egész területét vizsgálva egyértelmű, hogy ekkortájt a legtöbb utazó Budapestet kereste fel, de a látogatók nagy része nem volt klasszikus értelemben vett turista. Előfordultak ügyintézési, üzleti célból érkezők, illetve olyanok is, akik a közlekedési eszközök ritka járatai miatt útjukat megszakítva, csatlakozásra várva, kénytelenek voltak egy-egy éjszakát a fővárosban eltölteni. 

További részletek

Támogassa adója 1%-ával az Országos Széchényi Könyvtárat!
FELHÍVÁS FOLYAMATOS

A nemzet könyvtára a magyar kultúra egyik kiemelt őrzője. Alapítása óta gyűjti, katalogizálja, digitalizálja és elérhetővé teszi a magyar vonatkozású kiadványokat. Könyvtári funkciója mellett ereklyék őrzője, a tudás átadásának, megosztásának letéteményese, kiállítótér és tudományos-, kulturális rendezvényközpont. Támogassa adója 1%-ával az Országos Széchényi Könyvtárat!

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd