Kedves Barátunk!
[DATE]

Több mint ezer lejáró olvasójegyet hosszabbítottunk meg a veszélyhelyzeti korlátozások miatt. A könyvtár ugyan nem látogatható, de számos tartalommal várjuk látogatóinkat az online térben.

Szolgáltatásaink a védelmi intézkedések szigorításáról szóló jogszabály alapján
Online tartalomszolgáltatás Folyamatos

Bár az olvasótermek átmenetileg nem látogathatók, az online térben változatos tartalmakkal várjuk az érdeklődőket. Figyelmükbe ajánljuk távolról elérhető, bárki számára díjmentesen böngészhető tematikus szolgáltatásainkat, valamint a Fotótér, a Földabrosz, a Plakáttár, a Hangtár és Régi Ritka (metszetgyűjtemény) című adatbázisainkat, valamint a Magyar Elektronikus Könyvtár tartalmait.

További részletek

Meghosszabbítottuk a lejáró olvasójegyek érvényességét
Szolgáltatás Folyamatos

A veszélyhelyzeti korlátozások meghosszabbítása miatt könyvtárunk személyesen sajnos továbbra sem fogadhatja olvasóit, ezért a zárva tartás idején lejáró olvasójegyek érvényességét 2021. június 2-ig meghosszabbítottuk, amelynek köszönhetően olvasóink továbbra is hozzáférhetnek előfizetett adatbázisainkhoz.

További részletek

Benkő Ferenc – Ex libris gyűjtők, gyűjtemények
Online tartalom (blogbejegyzés) Folyamatos

Benkő Ferenc szakgyógyszerész, gyógyszerésztörténész, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Baráti Körének egyik alapítója alaposan ismerte a régi századok festészetét és a kortárs művészek között szintén jól eligazodott. Saját művészeti gyűjteményében festmények, grafikák, kisplasztikák, plakettek, kerámiák, üvegek egyaránt szerepeltek. Lakásának falain Derkovits Gyula, Félegyházi László, Ferenczy Károly, Rippl-Rónai József, Szőnyi István képei, Borsos Miklós rajzai voltak láthatók, de Medgyessy-szobrocskák és értékes érmek is ékesítették a gyűjteményét, de huszonéves korától ex libris-gyűjtéssel is foglalkozott.

További részletek

Könyvtárak és olvasók: összetartozunk – a nemzeti könyvtár és az országos könyvtárszakmai szervezetek oltásregisztrációs felhívása
Felhívás Folyamatos

Csaknem egy évvel a veszélyhelyzet első kihirdetése után a koronavírus- járvány elleni védekezés döntő szakaszához érkeztünk, és a tömeges oltások megindulásával minden lehetőségünk megvan arra, hogy mihamarabb újraindítsuk megszokott szolgáltatásainkat.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd