Kedves Barátunk!
2021. február 16.

A könyvtárak a zárvatartás ideje alatt új formákban működtetik hagyományos szolgáltatásaikat, szabadon hozzáférhető online tartalomkínálatukat pedig folyamatosan bővítik. Erről is olvashat e heti hírlevelünkben.

Magyar könyvtári szolgáltatások a pandémia idején
Felmérés 2021. február

A magyarországi és a határon túli könyvtárak több mint 85%-a vezetett be legalább egy újítást, illetve hajtott végre legalább egy fejlesztést az elmúlt időszakban – derült ki az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) keretében működő Könyvtári Intézet frissen publikált reprezentatív felméréséből. Az OSZK és a Könyvtári Intézet a pandémia magyarországi megjelenésével párhuzamosan, 2020 márciusától kíséri figyelemmel a koronavírus-járvány könyvtárakra gyakorolt hatását.

További részletek

Trianon 100. Emlékműveink sorsa a Kárpát-medencében – Összegzés
Online tartalom (blogbejegyzés) Folyamatos

A kiegyezés után, de különösen a honfoglalás ezeréves évfordulójának időszakában szerte a Kárpát-medencében számos köztéri szobor, emlékmű született. Ha egy emlékmű felállításáról döntött a helyi vezetés, azonnal szoborbizottságot alakítottak és felhívásukra Magyarország polgárai a korra jellemző lelkesültséggel adakoztak. Az emlékművek beszédes jelei voltak annak a történelmi múltnak, amellyel a magyarok rangos helyet vívtak ki maguknak Európában. Az első világháború után a megszállt területeken szinte azonnal és módszeresen megindult a magyar emlékművek pusztítása, illetve átértelmezése.

További részletek

Meghosszabbítjuk a zárvatartás ideje alatt lejáró olvasójegyek érvényességét
Könyvtári szolgáltatás Folyamatos

A veszélyhelyzeti korlátozások meghosszabbítása miatt könyvtárunk személyesen sajnos továbbra sem fogadhatja olvasóit, ezért a lejárt olvasójegyek érvényességét 2021. március 2-áig hosszabbítjuk.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd