Kedves Barátunk!
2020. december 7.

Az Unicumot kezdettől fogva gömbölyű palackban forgalmazták, nem véletlenül. A platóni filozófia szerint a gömb a tökéletességet jelképezi, amely az ital tökéletességét is szimbolizálja. E heti hírlevelünkben a neves gyógynövénylikőrről is olvashat érdekességeket.

Zwack Unicum – Magyar márkák
Online tartalomszolgáltatás (blog) Folyamatos

A legenda szerint II. József, amikor háziorvosa, dr. Zwack József gyógyszerként emésztést elősegítő orvosságként egy különleges nedűt ajánlott őfelségének, azt jóízűen megitta és így szólt: „Das ist ein Unicum”. Tudtán kívül így adott nevet a kalapos király a több mint 200 év után is népszerű italnak, a mai napig is titkos recept alapján készülő, negyvenféle gyógynövényből készült gyógynövénylikőrnek.

További részletek

Számoljunk vissza együtt! – adventi kalendárium
Online tartalom 2020. december 1-től

Nyisson ki minden nap egy ablakot virtuális adventi kalendáriumunkban és ismerje meg közelebbről gyűjteményeinket, valamint aktuális kiadványainkat, miközben szép lassan közelítünk a karácsonyi ünnephez!

További részletek

Trianon 100 – Emlékműveink sorsa a Kárpát-medencében. Erzsébet királyné-szobrok – Arad
Online tartalomszolgáltatás (blog) Folyamatos

Arad fejlődését impozáns középületei is mutatták, a gondosan kialakított közterek és parkok közepére emlékjeleket állítottak, amelyek szintén emelték a város rangját, meghatározták identitását. Erzsébet királyné tragikus halálának híre, valamint a magyar kormány felhívása – az ország többi részéhez hasonlóan – Arad vármegye elöljáróit is cselekvésre késztette. Látszólag a szeretett királyné emlékének megörökítése nem homályosította el az aradi vértanúk tiszteletét, azonban bizonyos megnyilvánulásokban diszkréten mégiscsak kifejezésre jutott, hogy ez a város az osztrák önkény által eltiport szabadságharcunk nemzeti gyászhelye.

További részletek

Másolatkészítés
Év végi szolgáltatási határidő Folyamatos

A fizikai érintkezés minimalizálása érdekében átmenetileg szüneteltetjük mikrofilmmásolat készítése, gyorsmásoló és önkiszolgáló reprográfiai szolgáltatásainkat. A dokumentummásolásra irányuló elektronikus vagy postai úton beérkező kéréseket 10 munkanapon belül elektronikus formában vagy postai úton teljesítjük. Könyvtárunk 2020. december 9-ig tudja fogadni a másolatkészítési és digitalizálási megrendeléseket. Az ezt követően beérkező megrendeléseket 2021. január 4-től kezdjük feldolgozni.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd