Kedves Barátunk!
2020. augusztus 31.

Csaknem ezer 1850 előtt nyomtatott térképet tettünk digitálisan szabadon hozzáférhetővé gyűjteményünkből. Többek között erről is olvashat hírlevelünkben, amellyel ezentúl ismét hetente találkozhat.

„Földabrosz” néven új digitális tartalomszolgáltatást indítunk
Szolgáltatás Folyamatos

Földabrosz” néven új digitális tartalomszolgáltatást indítottunk. Folyamatosan bővülő adatbázisunk jelenleg csaknem ezer, 1850 előtt nyomtatott hazai és külföldi térképet tartalmaz, amelynek jelentős része a 18. században készült, de több 17. századi kiadás is gazdagítja a könyvtárunk alapítójától, gróf Széchényi Ferenctől (1754–1820) származó gyűjteményt. A szolgáltatást folyamatosan bővítjük Térkép-, Plakát- és Kisnyomtatványtárunk változatos gyűjteményének további részeivel, azonos nevű térképtörténeti blogunk pedig megújul, s a későbbiekben az oldal szerves részét alkotja majd.

További részletek

Ady-díszalbumunk köztársasági elnöki különdíjban részesült a Szép Magyar Könyv 2019 versenyen
Elismerés 2020. szeptember 17.

A „Valaki útravált…” Az úton levő és kiútkereső Ady Endre című, az OSZK és az MMA Kiadó közös gondozásában megjelent kötet köztársasági elnöki különdíjban részesült. A kiadványt szerkesztette és a kísérőtanulmányokat Dr. Boka László és Dr. Rózsafalvi Zsuzsanna írta, a kötetterv, tipográfia, tördelés Vincze Judit munkája.

További részletek

Újra elérhető az Arcanum Digitális Tudástár
Szolgáltatás Folyamatos

A Nemzeti Kulturális Alap meghívásos pályázaton keresztül nyújtott támogatásának köszönhetően augusztus 15-étől újra elérhető az Arcanum Digitális Tudástár (ADT). Az ADT csaknem 30 millió oldalon több mint 2300 újság és folyóirat, lexikon és egyéb kiadvány online elérését teszi lehetővé a felhasználók számára.

További részletek

Bankkártyával is fizethet a könyvtárban
Szolgáltatás Folyamatos

Örömmel értesítjük önöket, hogy könyvtárunk újabb kényelmi szolgáltatást kínál olvasói számára: 2020. augusztus 25-től már nemcsak készpénzzel fizethetnek a beiratkozásnál, hanem bankkártyás fizetésre is lehetőség nyílik.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd