Kedves Barátunk!
2020. június 29.

Az Országos Széchényi Könyvtár könyvesboltja holnaptól ismét várja látogatóit. E heti hírlevelünkben A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállításunk most megjelent katalógusáról is olvashat.

Könyvesboltunk újra nyitva
Szolgáltatás 2020. június 30-tól

Hasonmás kiadások, díszalbumok, konferencia- és tanulmánykötetek, könyv-, sajtó- és művelődéstörténeti szakmunkák, hézagpótló bibliográfiák és kiállítási katalógusok egyaránt megtalálhatók az OSZK könyvesboltjában, amely keddtől ismét várja vásárlóit. Újdonságaink között megtalálható „Az ország díszére”. A Corvina könyvtár budai műhelye című kötet, amely bemutatja a 2018/2019-es monumentális kiállítás valamennyi eredményét, új, részletes leírásokat közöl a kódexekről, és alapvetően rajzolja át a Corvina könyvtárról alkotott, eddig ismert képet.

További részletek

A nemzeti összetartozásról a Mikes Kelemen Program kapcsán
Online tartalomszolgáltatás Folyamatos

A Mikes Kelemen Program célja, hogy a nyugati diaszpórában felhalmozódott hungarikadokumentumokat (könyvtári és iratanyagokat) megmentse a pusztulástól azáltal, hogy hazaszállításukat követően magyarországi és határon túli közgyűjteményekben helyezi el azokat. Blogsorozatunk gyűjteményeket és érdekes dokumentumokat mutat be a nagyközönségnek, amelyek alapján jól rekonstruálható a diaszpórában élő honfitársaink magyar vonatkozású kulturális öröksége.

További részletek

250 éve született Karacs Ferenc. Emlékkiállítás-előzetes
Online tartalomszolgáltatás Folyamatos

A magyar térképkészítés történetének egyik legnagyobb alakja Karacs Ferenc. A kartográfus életrajzának bevezetőjével indult útjára az a mini blogsorozatunk, amelynek további négy része a kiváló szakember több mint negyvenöt éves gazdag, sokszínű metszői és térképkészítői pályáját mutatja be néhány értékes műve segítségével.

További részletek

Az OSZK újra Vár
Könyvtári szolgáltatás 2020. június 16-tól

Ismét várja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár! Az általános olvasóteremben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban alakítottunk ki egyéni olvasói helyeket, a visszaadott raktári dokumentumok pedig 72 órás karanténba kerülnek. A megfelelő távolságtartási szabályok megtartása érdekében 50 főben korlátozzuk a könyvtárban egyszerre fogadott látogatóink számát.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd