Kedves Barátunk!
2020. június 23.

Az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a zirci Ciszterci Műemlékkönyvtár is újra várja látogatóit.

Az OSZK újra Vár!
Könyvtári szolgáltatás Folyamatos

Ismét várjuk olvasóiinkat általános olvasótermünkben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban kialakított egyéni olvasói helyekkel. A visszaadott raktári dokumentumokat 72 órás karanténba helyezzük. A járványügyi szabályoknak megfelelően a társadalmi távolság betartása érdekében 50 főben korlátozzuk a könyvtárban egyszerre tartózkodó olvasóink számát.

További részletek

Újra megnyílt Zircen Ciszterci Műemlékkönyvtárunk
Könyvtári szolgáltatás 2020. június 20-tól

Magyarország legrégebbi glóbuszpárja, egy 1648 körüli földgömb, valamint egy 1630 környékén készült éggömb is újra látható Zircen Ciszterci Műemlékkönyvtárunkban. A látogatók előtt már ismét nyitva áll a bibliotéka, mától pedig olvasóinkat, kutatóinkat is várjuk. A könyvtár 70 ősnyomtatványt és csaknem 400 antikvát tudhat magáénak, amelyek közül több csak Zircen található meg Magyarországon.

További részletek

Vezesd körbe tekinteted! – Játéksorozat a Corvina-kiállítás 3D-s változatához
Online múzeumpedagógiai játék Ajándéksorsolás a Múzeumok Éjszakáján, június 27-én 19 órakor

A Corvina Könyvtár budai műhelye című 2018/2019-es kiállításunk új, 3D-s változata ihlette Vezesd körbe tekinteted című játékunk harmadik fordulójához péntekig várjuk a megfejtéseket. A mikroblogunkban 2020. június 8-tól június 20-ig jelentkező háromrészes virtuális fejtörő résztvevői között „Az ország díszére”. A Corvina könyvtár budai műhelye című, a kiállításhoz kapcsolódó kiadványunkat sorsoljuk ki. A szerencsés megfejtő nevét a Múzeumok éjszakáján, június 27-én 19 órakor mikroblogunkban és Facebook-oldalunkon tesszük közzé!

A játék a sorsolást követően is elérhető és tartalmas időtöltést kínál.

További részletek

KönyvTÁRlat online
Online tartalomszolgáltatás Hétfőnként

Az Országos Széchényi Könyvtár irodalom- és kultúrtörténeti sorozatának legnépszerűbb előadásait tekinthetik meg online közösségi tereinkben a következő hetekben hétfőnként. Ezen a héten a magyar gyerekkönyv-illusztrációról tartott kerekasztal-beszélgetésünket idézzük fel, melyen vendégeink voltak Varga Emőke főiskolai tanár, Szekeres Nikoletta irodalomtörténész és Dániel András illusztrátor. Tartsanak velünk!

További részletek

Folytatódó sorozatok online közösségi tereinkben
Online közösségi tartalom Folyamatos

Könyvtárunk kutató munkatársai nagy szorgalommal tárják fel a gyűjtemények mélyén rejlő kincseket. Heti öt alkalommal megjelenő blogunkban a folyamatosan zajló feldolgozó munka nyomán a különböző témákból, ereklyékből, érdekességekből adunk közre egyet-egyet a Munkák és napok – és kincsek című sorozatunkban. A Karacs Ferenc-emlékkiállításhoz készített előzetesünkben öt részben tekintjük át hétfőnként a 250 évvel ezelőtt született jeles térképmetsző életútját. Trianon századik évfordulója alkalmából Emlékműveink sorsa a Kárpát-medencében címmel történelmünk és művelődéstörténetünk fájdalmas tárgyi vesztességeit vesszük sorra csütörtökönként. Tizenkét részben olvashatunk péntekenként a Mikes Kelemen Program eredményeiről.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd