Kedves Barátunk!
2020. június 15.

#azOSZKújraVár – 2020. június 16-tól keddtől péntekig 10 és 17 óra között – a járványügyi szabályok betartása mellett – újra fogadjuk olvasóinkat törzsgyűjteményi olvasótermeinkben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban.

E heti hírlevelünkben többek között erről is olvashat.

#azOSZKújraVár
Szolgáltatás Folyamatos

Törzsgyűjteményi olvasótermeink és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár 2020. június 16-án újranyit. További intézkedésig keddtől péntekig 10 és 17 óra között tartunk nyitva.
A járványügyi szabályoknak megfelelően a társadalmi távolság betartása érdekében 50 főben korlátozzuk a könyvtárban egyszerre tartózkodó olvasóink számát.

További részletek

Corvina-kiállítás 3D-ben
Virtuális kiállítás Folyamatos

Kódexekben lapozgathat és bebarangolhatja A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállítás termeit a virtuális térben. Az Országos Széchényi Könyvtár elérhetővé tette 2018/2019-es monumentális kiállításának az eredeti élményt rekonstruáló 3D-s online változatát. Az interneten a középkori kódexek, pénzérmék, a Mátyás-trónkárpit mellett megtekinthetők a kiállításban vetített kisfilmek, valamint a kurátor mozgóképes összefoglalója a tárlat első termében. A virtuális kiállítás szerkesztője Zsupán Edina, az eredeti tárlat kurátora, a 3D-változat Takács István online túrakészítő munkája.

További részletek

Vezesd körbe tekinteted! – Játék a Corvina-kiállítás 3D-s változatához
Online múzeumpedagógia játék A háromrészes sorozat befejező része: 2020. június 20. 15 óra; ajándéksorsolás: június 27.

A 2018/19-es A Corvina Könyvtár budai műhelye című kiállításunk új, 3D-s változata ihlette játékunk mindenkinek szól. Miniatúrák, apró és furfangos részletek, a rejtvényfejtés és a játék öröme vár mindenkit! A háromrészes 2020. június 8-án indult és június 13-án folytatódó sorozat utolsó része június 20-án szombaton, 15 órakor jelenik meg mikroblogunkban. A játéksorozat lezárulását követően minden helyes megfejtő részt vehet a Múzeumok Éjszakáján, június 27-én megrendezendő sorsoláson, amelyen „Az ország díszére”. A Corvina könyvtár budai műhelye című nemrégiben megjelent, a kiállításhoz kapcsolódó kiadványunkat ajándékozzuk a legszerencsésebb játékosnak.

További részletek

250 éve született Karacs Ferenc – emlékkiállítás-előzetes
Online tartalom Folyamatos

A magyar térképkészítés történetének egyik legnagyobb alakja Karacs Ferenc. A kartográfus életrajzának bevezetőjével útjára indult és munkáinak ismertetésével folytatódó ötrészes blogsorozatunk a kiváló szakember több mint negyvenöt éves gazdag, sokszínű metszői és térképkészítői pályáját mutatja be néhány értékes műve segítségével.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd