Kedves Barátunk!
2020. május 18.

A Táncolj velünk! című néptáncoktató filmsorozat utolsó részéhez érkezünk a héten. Az ismeretterjesztő széria a Martin György Néptáncszövetség és az Örökség Népművészeti Egyesület kezdeményezésére indult, az összeállításokat pedig az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Interjúk Tárában működő Magyar Mozgóképkincs Megismertetéséért Alapítvány készítette.

Szolgáltatásaink a korlátozások idején
Online tartalom Folyamatos

Ugyan olvasótermeink zárva tartanak, de honlapunkon folyamatosan ismertetjük online szolgáltatásainkat. Figyelmükbe ajánljuk adatbázis-ajánlónkat, tematikus tartalomszolgáltatásainkat, a Magyar Elektronikus Könyvtár tartalmait, valamint közösségi tereink összeállításait. Beiratkozott olvasóink számára előfizetett adatbázisaink egy része továbbra is elérhető otthonról, lejáró olvasójegyeiket pedig kérésükre, két hónappal díjmentesen meghosszabbítjuk.

További részletek

KönyvTÁRlat online
Online közösségi tartalom Hétfőnként

A „Játékos évadból” nem maradhatott ki a játék és a színház kapcsolatának bemutatása. Hogyan kelt életre egy megírt szerepet a színészi játék? Mennyiben játék az, amit a színpadon, a filmvásznon látunk, és mi kerüli el a nézők szemét? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész előadásából, melyet Boros Misi zongoraművész, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató győztesének minikoncertje követ. Idézze fel velünk az előadást!

További részletek

Táncold körbe Magyarországot online! – Szék
Online közösségi tartalom Pénteken – A sorozat befejező része

Szék az erdélyi mezőség központjában, Kolozsvártól északra, csodálatos dombos vidéken fekszik. A 2500 lelkes község a középkorban még sóbányáiról híres, szabad királyi város volt. A gazdagság és az elzártság együttesen eredményezte Szék egyedülálló kultúráját. A kutatók még az 1970-es években is érintetlen népviseletet, népzenét, és táncokat találtak itt. Széken a nyolcvanas évek végéig minden héten és minden falurészen külön táncházat rendeztek. A Táncold körbe Magyarországot online! sorozatunk utolsó részében a térség táncait ismerhetik meg

További részletek

A kibontakozás útjai: szolgáltatások és újranyitási tervek a világ könyvtáraiban
tájékoztatás Folyamatos

Az IFLA koronavírussal foglalkozó információs oldalán – COVID-19 and the Global Library Field – az újranyitás kérdését is tárgyalják, nemzetközi esetgyakorlatokat gyűjtenek össze és adnak közre. Világkörképünk kiindulópontjául is ez szolgált, de összeállításunk nem egyszerű fordítás, hanem a nemzeti könyvtár munkatársainak rendszerezett gyűjtése az egyes könyvtárosszervezetek és a nagyobb könyvtárak honlapjairól, nem egy esetben egészen friss, első kézből származó információkkal kiegészítve.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd