Kedves Barátunk!
2020. április 27.

Az oktatás és a kultúra munkásai a rendkívüli járványügyi helyzetben a háttérből immateriális, ám nélkülözhetetlen javakkal segítik testi, lelki, szellemi egyensúlyunkat. Ennek eredményeképp került fel ma a húszezredik kötet a Magyar Elektronikus Könyvtárba.

MEK – a húszezredik kötet
Online könyvtár Folyamatos

2020 tavaszán a járványügyi helyzet kapcsán Fűzfa Balázs – az országosan ismert szombathelyi professzor, neves irodalompedagógus – a MEK-en keresztül ajánlotta fel a nagyközönségnek 2008 és 2011 között megjelent, korszerű szemléletű gimnáziumi irodalomtankönyveit. Ezzel a „...Sem azé, aki fut...” : Ottlik Géza Iskola a határon című regénye a hagyomány, a prózapoétika, a hipertextualitás és a recepció tükrében címet viselő monográfiája lett a 20 000. kötet a MEK adatbázisában.

További részletek

Munkák és napok – és kincsek
Blogsorozat 2020. április 29-től heti rendszerességgel

Blogsorozatunk címe Hésziodosz Munkák és napok című ismert és évszázadokon keresztül népszerű művére utal. Kutatóink mindennapi munkáit a távmunkában is azzal a gondossággal, figyelemmel és kitartással végzik, amellyel a földműves műveli földjét Hésziodosz művében. Blogbejegyzéseinkben azt mutatjuk meg olvasóinknak, melyek is ezek a munkák és milyen kincsekkel gazdagítják a világot.
Ezen a héten Elbéné Mester Magdolna a Plakát- és Kisnyomtatványtár gazdag gyűjteményének választási kortesdalaiból válogat, Szebelédi Zsolt egy üstökösökről szóló 17. századi művet mutat be és Simon Bernadett a 124 évvel ezelőtt a Városligetben megnyílt Millenniumi Ezredéves Országos Kiállítást idézi fel.

További részletek

Táncold körbe Magyarországot online! – Rábaköz
Online közösségi tartalom Péntekenként

A Kisalföld déli peremén elterülő Rábaköz Nyugat-Magyarország tánchagyományokban leggazdagabb vidéke. A táj csodálatos természeti adottságai elősegítették a paraszti társadalom gazdagodását, polgárosodását, de a fejlődésnek kedvezett Ausztria közelsége is. A Rábaköz népi kultúráját a régi és az új elemek, a magyar hagyományok és a németes, polgári hatások sajátos keveredése teszi különlegessé.

További részletek

Öt újabb sorozat online közösségi tereinkben
Online közösségi tartalom Folyamatos

Az útkeresés, az önismeret, a hétköznapok világába való beilleszkedés, a párkapcsolat nagy kérdései, valamint számos más, mindannyiunk fiatalságát jellemző feszítő, nehéz, lelkesítő és inspiráló érzés, gondolat a témája a nemrégiben indult, elsősorban fiataloknak szóló Instagram-posztsorozatunknak. Ezen kívül számos tartalommal várjuk olvasóinkat, amelyekről bővebben olvashat.

További részletek

Lejáró olvasójegyek meghosszabbítása
Szolgáltatás Folyamatos

Az Országos Széchényi Könyvtár az olvasó kérésére, díjmentesen meghosszabbítja a legkésőbb 2020. május végéig érvényes olvasójegyeket. A részletekről honlapunkon olvashat bővebben.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd