Kedves Barátunk!
2020. április 14.

Kalandra és időutazásra vágysz, de már eleged van a virtuális térből? Nézz körül a padláson! A ház legmagasabb pontján igazi kincsekre bukkanhatsz!
Diákoknak szóló játékunk részleteiről hírlevelünkben olvashat bővebben.

Nézz szembe a múlttal! – Kalandos időutazás a tavaszi szünetben
Játék 2020. április 9–22.

A tavaszi szünet kiváló alkalom arra, hogy leportalanítsuk azt a dobozt, amelyben a kedves emlékeket – amit magunk írtunk vagy kaptunk –, szerelmes leveleket, óvodás rajzokat, képeslapokat vagy netán régi, családi kéziratainkat tartjuk. Arany János levele is egy svájci padlásról tért haza és került a nemzeti könyvtár falai közé 2019 nyarán. Tehát létrát elő, és irány a padlás vagy akár a pince! Ha pedig különleges kincset találtál, bátran oszd meg velünk a könyvtár Facebook-oldalán.

További részletek

Táncold körbe Magyarországot online! – Szatmár
Online tartalomajánló Péntekenként: 17 és 18.30 óra

Az Alföld északkeleti részén, a Felső-Tisza-vidéken új stílusú táncainknak, a csárdásnak és a verbunknak legszebb, legváltozatosabb darabjait találhatjuk meg. Ezen a héten a térség két táncával ismerkedhetnek meg.

További részletek

Könyvek házhoz szállításával és online meseolvasással is segítenek a könyvtárak
Szolgáltatás Folyamatos

Az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak házhoz viszi a könyveket az ország több bibliotékája. Lelkes könyvtárosok mesét olvasnak fel online a négy fal közé szorult gyerekeknek, az otthon maradt felnőtteknek pedig könyvtári podcastokat ajánl az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete által létrehozott konyvtarak.hu weboldal a koronavírus-járvány ideje alatt.

További részletek

Lejáró olvasójegyek meghosszabbítása
Szolgáltatás Folyamatos

Az olvasó kérésére, díjmentesen meghosszabbítjuk a legkésőbb 2020. május végéig érvényes olvasójegyeket. A részletekről honlapunkon olvashat bővebben.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd