Kedves Barátunk!
2020. március 30.

Ma este Cserna-Szabó András író és Váncsa István újságíró előadását idézzük fel a KönyvTÁRlat-sorozatból, pénteken pedig három táncot is megtanítunk a somogyi tájegységből. A hét eseményeiről hírlevelünkben olvashat bővebben.

Könyvek házhoz szállításával és online meseolvasással is segítenek a könyvtárak
Szolgáltatás Folyamatos

Az időseknek és a mozgásukban korlátozottaknak házhoz viszi a könyveket az ország több bibliotékája. Lelkes könyvtárosok mesét olvasnak fel online a négy fal közé szorult gyerekeknek, az otthon maradt felnőtteknek pedig könyvtári podcastokat ajánl az Országos Széchényi Könyvtár Könyvtári Intézete által létrehozott konyvtarak.hu weboldal az új koronavírus-járvány ideje alatt.

További részletek

Lejáró olvasójegyek meghosszabbítása
Szolgáltatás Folyamatos

Díjmentesen meghosszabbítja az olvasó kérésére a legkésőbb 2020. május végéig érvényes olvasójegyeket az Országos Széchényi Könyvtár. A részletekről honlapunkon olvashat bővebben.

További részletek

Gondolkodtató – kvízjáték tematikus szolgáltatásainkból
Digitális távoktatás Folyamatos

A nemzeti könyvtár az aktuális évfordulókhoz, ünnepekhez kapcsolódó és az általános iskolai, valamint a középiskolai tananyag különböző tantárgyaihoz használható, naponta frissülő ismeretterjesztő tartalmakat tesz közzé közösségi felületein a következő hetekben. A Gondolkodtató címet viselő játékunk felsős és középiskolás diákok, valamint tanáraik számára készült.

További részletek

Várjuk online közösségi tereinkben napról napra!
Szolgáltatás Folyamatos

Hétfőnként a KönyvTÁRlat legnépszerűbb előadásait tekintheti meg online közösségi tereinkben, keddenként és csütörtökönként a Magyar Elektronikus Könyvtár gazdag állományának egy-egy érdekes darabjára hívjuk fel a figyelmet, péntekenként pedig nyolc tájegység jellegzetes táncait tanulhatja meg otthonában az Országos Széchényi Könyvtár segítségével.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd