Kedves Barátunk!
2020. március 23.

Bár az Országos Széchényi Könyvtár a kialakult járványhelyzet miatt átmenetileg nem látogatható, számos online elérhető tartalmat ajánlunk olvasóink figyelmébe, amelyekről e hírlevelünkben részletesen olvashat.

Hangoskönyvekkel is segíti a digitális távoktatást az Országos Széchényi Könyvtár
Digitális távoktatás Folyamatos

A kötelező olvasmányok hangoskönyveivel, az ország egyik legnagyobb folyóirat-adatbázisával és tematikus oldalakkal is segítjük az új koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális távoktatást. Az aktuális évfordulókhoz, ünnepekhez kapcsolódó és az általános iskolai, valamint a középiskolai tananyag különböző tantárgyaihoz használható, naponta frissülő ismeretterjesztő tartalmakat teszünk közzé közösségi felületein a következő hetekben.

További részletek

Tanítson, tanulj velünk! – Részletező
Digitális távoktatás Folyamatos

Melyik a legrégibb magyar nyelvű szövegemlékünk? Hogyan vált egy vers nemzeti imánkká? Az oldalon az elmúlt években készült online tematikus szolgáltatásainkból ajánlunk hasznos tartalmakat, segédleteket, valamint érdekességeket a pedagógusoknak és a tanulóknak egyaránt.

További részletek

Szolgáltatásaink a korlátozások idején
Online olvasótermek Folyamatos

A járványhelyzetre való tekintettel az Országos Széchényi Könyvtár határozatlan ideig felfüggesztette személyesen igénybe vehető nyilvános szolgáltatásait. Bár az olvasótermek átmenetileg nem látogathatók, de beiratkozott olvasóink számára előfizetett adatbázisaink egy része továbbra is elérhető otthonról.

További részletek

Nézd meg a KönyvTÁRlat felvételeit
Online előadások Hétfőnként 18.30 órakor

Az Országos Széchényi Könyvtár irodalom- és kultúrtörténeti sorozatának legnépszerűbb előadásait tekintheti meg online közösségi tereinkben a következő hetekben hétfőnként. Első alkalommal Vekerdy Tamás pszichológus ismeretterjesztő előadását hozzuk el a szeretni tudás művészetéről.

További részletek

Táncold körbe Magyarországot otthon!
Táncoktatás online Péntekenként 19 órakor

Nyolc tájegység jellegzetes táncait tanulhatja meg otthonában az Országos Széchényi Könyvtár segítségével. A táncok tanítását a legkiválóbb gyermekegyüttesek tagjai, a Szarvasi Gyermek Szólótánc fesztivál díjazottjai mutatják be.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd