Kedves Barátunk!
2020. február 17.

A 30 éve elhunyt Borsos Miklós munkássága előtt tisztelgő emlékkiállítás nyílik holnap az Országos Széchényi Könyvtárban. További részleteket hírlevelünkben olvashat.

Origó a végtelenben – Borsos Miklós-emlékkiállítás
Kiállítás 2020. február 18–április 30.

Kevés szobrásznak adatik meg, hogy az ő műve legyen minden út kiindulópontja, és alkotása az ország kellős közepének számítson. Borsos Miklós 0 kilométerköve ilyen kivételes darab, amely 1975 óta áll a budapesti Clark Ádám téren. A művész munkássága előtt tisztelgő emlékkiállításon a rajzok és könyvillusztrációk mellett látható a Magyar Nemzeti Galéria által őrzött Borsos Miklós-éremgyűjtemény egy része, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) tulajdonát képező néhány kisplasztika, valamint a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumból érkező számos alkotás.

További részletek

Száz évvel ezelőtti bálok kincsei: a táncrendek
Kiállítás 2020. február 25-ig

A táncrendek története még a reformkorba nyúlik vissza, de virágkorukat a dualizmusban élték. A kiegyezés után az Osztrák–Magyar Monarchiában feléledt a nagy báli hagyomány, Bécs mellett Pesten is nyüzsgő társasági élet alakult ki. A Plakát- és Kisnyomtatványtár több száz táncrendet őriz, amelyek a bálok hagyományos kellékeinek számítottak. Ezekből láthatnak válogatást a nemzeti könyvtárba érkezők.

További részletek

„Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101
Kiállítás 2020. március 20-ig

A kiállításon nemcsak a költő unikális kéziratai, fotói, dedikált kötetei, önéletrajza, de a személyéhez és az utazásmotívumokhoz kapcsolódó kisebb tárgyak is megtekinthetők. Az Ady mozgalmas, de tragikusan rövid életútjában meghatározó szerepet játszott helyszínek, városok és terek kiemelt szerepet kapnak a kiállításon.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd