Kedves Barátunk!
2020. február 3.

Korabeli hírlapok, első kiadások és a Nyugat folyóirat 1909-es Ady-száma is látható legújabb kiállításunkon. A tárlatról hírlevelünkben részletesen olvashat.

„Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101
Kiállítás 2020. március 20-ig

A kiállításon nemcsak a költő unikális kéziratai, fotói, dedikált kötetei, önéletrajza, levelei és képeslapjai, valamint személyéhez és az utazásmotívumokhoz kapcsolódó kisebb tárgyak tekinthetők meg, de meghallgathatók többek közt Reinitz Béla Ady-dalai vagy Cseh Tamás és Novák János megzenésített Ady-versei is.

További részletek

2019 Magyar Térképei
Pályázat 2020. március 1.

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára meghirdeti a 2019 Magyar Térképei című pályázatot, amelyre minden magyar térképkészítő és -kiadó műhely korlátlan számú, kizárólag saját maga által készített és 2019-ben közreadott nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel, szakkönyvvel pályázhat határainkon innen és túlról.

További részletek

Rákóczi webarchívum
Online tartalomszolgáltatás Folyamatos

A 17. és 18. század magyar társadalom- és hadtörténetének gazdag forrásaként oktatási és kutatási célokra is használható az a digitális archívum, amely a II. Rákóczi Ferenc Emlékév alkalmából készült az Országos Széchényi Könyvtárban a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia pályázat keretében.

További részletek

Hamlet és Bánk. Világdráma és nemzeti tragédia
Könyvbemutató 2020. február 14., 16 óra

A talán legismertebb Shakespeare-mű és Katona József hősének képe és értelmezése kapcsolódik össze a Darvay Nagy Adrienne színháztörténész kutatásai eredményeit és gondolatmenetét közreadó könyvsorozatban. A legújabb kötet bemutatóján a szerző beszélgetőtársa a Színháztörténeti Tár vezetője, Sirató Ildikó.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd