Kedves Barátunk!
2020. január 27.

Egy kiállításra, egy pályázatra és egy könyvbemutatóra is felhívjuk látogatóink figyelmét e heti hírlevelünkben.

„Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101
Kiállítás 2020. január 22 – március 20.

Ady 1909-es autográf önéletrajza, verskéziratai, köztük olyan óriásversek eredetije, mint A föltámadás szomorúsága is látható legújabb kamarakiállításunkon. A tárlaton több, Lédának dedikált verseskötet és levél is szerepel. A költő mozgalmas, de tragikusan rövid életútjában meghatározó szerepet játszott helyszínek, városok és terek kiemelt szerepet kapnak a kiállításon – levetítünk egy, a korabeli Párizsról szóló kisfilmet és a költő száz évvel ezelőtti budapesti temetési menetéről készült filmfelvételt is.

További részletek

2019 Magyar Térképei
Pályázat 2020. március 1.

Az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke és az Országos Széchényi Könyvtár Térképtára meghirdeti a 2019 Magyar Térképei című pályázatot, amelyre minden magyar térképkészítő és -kiadó műhely korlátlan számú, kizárólag saját maga által készített és 2019-ben közreadott nyomtatott vagy digitális kartográfiai művel, szakkönyvvel pályázhat határainkon innen és túlról.

További részletek

Hamlet és Bánk. Világdráma és nemzeti tragédia
Könyvbemutató 2020. február 14., 16 óra

Darvay Nagy Adrienne könyvének bemutatásakor izgalmas időutazásra hívjuk a közönséget a 16–17. század fordulójától a 19. század nemzeti lendületű romantikáján keresztül napjainkig Londontól – Párizson, Moszkván, Kairón keresztül – Németországig, majd Pest-Budán át Kassára és Kolozsvárra.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd