Kedves Barátunk!
2020. január 20.

A Himnusz eredeti kéziratát és a hozzá kapcsolódó Erkel-kottát csak különleges alkalmakkor láthatja a nagyközönség. A magyar kultúra napján mindenki szabadon megtekintheti a dokumentumokat a nemzeti könyvtárban. A további programokról hírlevelünkben olvashat.

Megmutatjuk a Himnusz kéziratát!
A magyar kultúra napja 2020. január 22., 9–16 óra

A Himnusz eredeti kéziratát és a hozzá kapcsolódó Erkel-kottát csak különleges alkalmakkor, így A magyar kultúra napján láthatja a nagyközönség. Ezen a napon a nemzeti könyvtár 50%-os beiratkozási akcióval is várja látogatóit.

További részletek

„Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
A magyar kultúra napja 2020. január 22.

A magyar kultúra napján mutatjuk be a „Valaki útravált…” ADY100 díszalbumot (OSZK–MMA). A kiadványhoz a szerkesztők a nemzeti könyvtár mintegy 1200 tételt számláló Ady-hagyatékából válogattak, és egy eddig kevéssé vizsgált aspektusból – Ady valós, fizikai utazásai, úton levései, ugyanakkor belső kételyei, kiútkeresései kettőse felől – közelítettek az életműhöz. A kötet bemutatóját követően kerekasztal-beszélgetéssel várjuk a látogatókat.

További részletek

„Fut velem egy rossz szekér” – ADY100/101
Kiállítás 2020. január 22 – március 20.

A kiállításon nemcsak a költő unikális kéziratai, fotói, dedikált kötetei, önéletrajza, levelei és képeslapjai, valamint személyéhez és az utazásmotívumokhoz kapcsolódó kisebb tárgyak tekinthetők meg, de meghallgathatók többek közt Reinitz Béla Ady-dalai vagy Cseh Tamás és Novák János megzenésített Ady-versei is.

További részletek

Haydnról az Egyesült Államokban
Szakmai együttműködés 2020. január

A washingtoni National Museum of American History épületében január első felében került sor a Smithsonian 2020 Haydn Quartet Academy című rendezvénysorozatra. Az OSZK Zeneműtárának vezetője, Mikusi Balázs Haydn magyarországi működésének szakértőjeként három előadást tartott a rendezvényhez kapcsolódóan.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd