Kedves Barátunk!
2020. január 13.

Kölcsey Hymnusa, valamint Erkel Ferenc megzenésítése autográf kéziratával, Ady-kamarakiállítással, -íróműhellyel és díszalbum-bemutatóval is készül az Országos Széchényi Könyvtár A magyar kultúra napjára.

Boldog új évet kívánunk!

Megmutatjuk a Himnusz kéziratát!
A magyar kultúra napja 2020. január 22., 9–12 óra

A magyar kultúra napját 31 éve, 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén az utóbb nemzeti himnuszunkká lett verse, a Hymnus kéziratát. Ezen a napon Kölcsey Hymnusának, valamint Erkel Ferenc zeneművének (a capella négyszólamú vegyeskarra) autográf kézirata is látható lesz a nemzeti könyvtárban.

További részletek

„Valaki útravált…” – Ady 100 az OSZK-ban
A magyar kultúra napja 2020. január 22.

Ady-kamarakiállítással és -íróműhellyel készül az Országos Széchényi Könyvtár A magyar kultúra napjára. Ezen a napon mutatjuk be a „Valaki útravált…” ADY100 című díszalbumot is, mellyel a kötet szerkesztői a 100 esztendeje elhunyt költőóriás előtt tisztelegnek. A kötet bemutatóját követően kerekasztal-beszélgetéssel várjuk a látogatókat.

További részletek

A Szent Korona-kutatás számára is újdonságot jelentő nyomtatvány került gyűjteményünkbe
Állománygyarapodás Folyamatos

A Szent Korona-kutatás számára is újdonságot jelentő nyomtatvány került az Országos Széchényi Könyvtárba. A tartalmi hungarikum mind a magyar koronázás- és parlamentarizmuskutatás, mind a hazai historiográfia és könyvtörténet szempontjából kiemelkedő fontosságú, jelentőségét pedig tovább növeli, hogy a 16–17. századi magyar koronázásokról viszonylag kevés egykorú, vagy közel egykorú önálló kiadvány jelent meg.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd