Kedves Barátunk!
2019. december 9.

Perczel László eredeti, 1862-ben elkészült földgömbjét a nemzeti könyvtár Térképtárában őrizzük. Szerdán nemcsak a glóbusszal, hanem a Térképtár többi kuriózumaival is megismerkedhetnek a látogatók.
A hét további programjairól hírlevelünkben olvashat.

XX. századi karácsonyaink: Adventi körkép
Kiállítás 2020. január 10-ig

Óriási nyitogatható adventi naptár, diafilmkuckó és apró ajándékok várják azokat, akik az adventi időszakban ellátogatnak az Országos Széchényi Könyvtárba. A tárlaton karácsonyi tematikájú diafilmes válogatást is láthatunk, amely múlt századi képeslapokkal, plakátokkal, valamint a könyvtár munkatársainak személyes családi karácsonyi fotógyűjteményeivel egészül ki.

További részletek

3. Földabrosz-blog találkozó a Perczel-földgömb körül
Perczel-glóbusz 2019. december 11., 17 óra

A nemzeti könyvtárban mostantól megtekinthető Perczel László földgömbjének pontos másolata. A Földabrosz-blog találkozón nemcsak az eredeti mű alkotójáról és az újonnan elkészült glóbuszról lesz szó, de az érdeklődők olyan ritkaságokat is megtekinthetnek a gyűjteményből, amelyekkel legutóbb a 2011-ben megrendezett Föld- és éggömbkiállításon találkozhattak.

További részletek

„Valaki útravált…” – Ady 100
előadás 2019. december 10., 17 óra

Az Adyról készült fotográfiák erősen formálták és formálják a költőről kialakult képünket. Léda, Csinszka a kamera két oldalán, Ady a (női) tekintetek kereszttüzében. Az Országos Széchényi Könyvtárban őrzött Ady-képekről E. Csorba Csilla fotó- és Visy Beatrix irodalomtörténészek beszélgetnek.

További részletek

MAGYARORSZÁG – MALAJZIA 50!
Kiállítás 2019. december 14-ig

A 20. századi magyar populáris kultúra egzotikus, de gyakori témája maradt Malajzia. Kalandfilmek és újságcikkek egész sora foglalkozott az országgal. Ennek legismertebb eleme a kiállításon is megjelenő Sandokan című olasz sorozat volt, amelynek képi és zenei világa a mai napig közismert a magyar közönség számára.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd