Kedves Barátunk!
2019. december 2.

Óriási nyitogatható adventi naptár, diafilmkuckó és apró ajándékok várják azokat, akik az adventi időszakban ellátogatnak az Országos Széchényi Könyvtárba. A hét további programjairól hírlevelünkben olvashat.

XX. századi karácsonyaink: Adventi körkép
Kiállítás 2019. december 4-től 2020. január 6-ig

A kiállítás kultúr- és társadalomtörténeti szempontból mutatja be, hogyan formálódtak az ünnepi szokások a világháborúk, válságok és politikai változások idején. A kiállítótereket tárgysorok, régi irattartók, cipősorok kötik össze, amelyek apró ajándékokat tartalmaznak.

További részletek

Magyarország – Malajzia 50!
Kiállítás 2019. december 14-ig

Magyarország hivatalosan 1969-ben vette fel a diplomáciai kapcsolatot Malajziával, az akkor önállóságában még friss állammal. 2019-ben a magyar és a malajziai kormány közösen ünnepeli meg az 50. évfordulót, amelynek szerves része a magyar–malajziai kapcsolatok történetét bemutató kamarakiállítás is.

További részletek

Perczel-glóbusz pontos mása látható a nemzeti könyvtárban
Folyamatos

Az Országos Széchényi Könyvtárban mostantól megtekinthető annak a 127,5 cm átmérőjű és 1:10 000 000 méretarányú földgömbnek a másolata, amely 1881-ben, a velencei Nemzetközi Földrajzi Kongresszus térképkiállításán, a Magyar Nemzeti Múzeum által kiállított történeti-földrajzi anyag részeként első díjat kapott.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd