Kedves Barátunk!
2019. november 18.

Kvíz, mozi, raktártúra és látványdigitalizálás is várja azokat, akik szombaton ellátogatnak a nemzeti könyvtár nyílt napjára. A hét további programjairól hírlevelünkben olvashat.

Nyitott könyv – Nyílt nap az Országos Széchényi Könyvtárban
nyílt nap 2019. november 23.

Az Országos Széchényi Könyvtár raktárai csak különleges alkalmakkor nyílnak meg a látogatók előtt. A nyílt napon nem csak a könyvtárat mutatjuk be, de a sötét raktárak mélyére is elkalauzoljuk az érdeklődőket. Ezen kívül megismerkedhetnek a Széchényi család tagjaival, valamint játékokkal, filmvetítéssel és előadásokkal is várjuk látogatóinkat.

További részletek

Magyarország – Malajzia 50!
Kiállítás 2019. november 23-ig

Magyarország hivatalosan 1969-ben vette fel a diplomáciai kapcsolatot Malajziával, az önállóságát alig egy évtizeddel korábban elnyert állammal. 2019-ben a magyar és a malajziai kormány közösen ünnepli meg az 50. évfordulót, amelynek szerves része a magyar–malajziai kapcsolatok történetét bemutató kamarakiállítás is.

További részletek

Rejtőzködő tartalmak kerülnek elő a Digitalizáló Központ új eszközével
DIGITALIZÁLÓ KÖZPONT

Színlátása meghaladja az emberi szem képességeit, rendkívül nagy dinamikájú szenzora egyszerre „látja” a nagyon fényes (például aranyozott), illetve a sötétebb tónusú (tintával írott) részleteket is. Segítségével olyan tartalmakat tehetünk láthatóvá és kutathatóvá, amelyek eddig, akár az őrzők elől is, rejtve voltak.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd