Kedves Barátunk!
2019. szeptember 11.

Magyarország hivatalosan 1969-ben vette fel a diplomáciai kapcsolatot Malajziával, az akkor önállóságában még friss állammal. Idén a magyar és a malajziai kormány közösen ünnepeli meg az 50. évfordulót. Többek között erről is olvashat e heti hírlevelünkben.

Magyarország – Malajzia 50!
Kiállítás 2019. november 12-től november 23-ig

A Malajziával létesített diplomáciai kapcsolataink 50. évfordulójára ünnepi kamarakiállítással készül a nemzeti könyvtár. Malajzia a magyar populáris kultúra népszerű és egzotikus témájának számít – az ország képe kalandfilmek és újságcikkek egész sorában megjelenik. Ennek legismertebb eleme a kiállításon is megjelenő Sandokan című olasz sorozat volt, amelynek képi és zenei világa a mai napig közismert a magyar közönség számára.

További részletek

404 Not Found – Ki őrzi meg az internetet? – 2019
Workshop 2019. november 14., 10.30 óra

Egy 2017-es év végi kimutatás szerint a teljes magyar lakosság 88,6 százaléka használja vagy találkozik minden nap az internettel. A legnagyobb közösségi oldalnak mintegy 5,3 millió magyar felhasználója van. Kérdés, hogyan lehet megőrizni ezeket az oldalakat az utókor számára?

További részletek

Újra szól az 1956-os Szabad Európa Rádió
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja 2019. november 12-ig

Holnapig szól az 1956-os Szabad Európa Rádió. Ez az egyetlen fennmaradt adásfolyam-felvétel, amely megőrizte az 1950-es évek „hétköznapi” műsorait. A műsorok között a politikai adásokon túl hangjáték, zenei összeállítás és még vetélkedő is szerepel.

További részletek

Üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd