Kedves Barátunk!
2019. november 4.

Ez év tavaszán egy svájci padlásról tért haza Arany János levele az Országos Széchényi Könyvtárba. A kézirat a közelmúltban bekerült a Kézirattárunk levelestári gyűjteményébe, ahol megfelelő körülmények között őrizzük. A levélről és a heti eseményeinkről hírlevelünkben olvashat bővebben.

Újra szól az 1956-os Szabad Európa Rádió
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja 2019. november 12-ig

Még egy hétig hallgathatjuk, hogy mi szólt 1956-ban a Szabad Európa Rádióban. A műsorok között a politikai adásokon túl hangjáték, zenei összeállítás és még vetélkedő is szerepel. Ez az egyetlen fennmaradt adásfolyam-felvétel, mely megőrizte az 1950-es évek „hétköznapi” műsorait.

További részletek

Okos városokban okos könyvtárak
Továbbképzési nap 2019. november 5., 10 óra

Tizedik évébe lépett a Könyvtári Intézet K2 továbbképzési sorozata. A keddi rendezvény előadások keretében vizsgálja az okos városokat és a könyvtárak bennük betöltött lehetséges szerepét.

További részletek

Újabb mozgóképes részletekkel gyarapodott a Magyar Október című online tudástár
Online tudástár Folyamatos

Az 1956-os forradalom interaktív feldolgozása, fotó-, video- és audiodokumentumainak közzététele a célja az Országos Széchényi Könyvtár három éve indult online tartalomszolgáltatásának. Az oldalon egyre több azonosított, feldolgozott fotó, filmrészlet, a Szabad Európa Rádióban egykor elhangzott hanganyag vált elérhetővé.

További részletek

Örökség lett a Svájcból ajándékba kapott Arany János-levél
Arany János-kézirat

A közelmúltban Arany János sógorának leszármazottjától, a Svájcban élő Fráter Györgytől egy rendkívül becses adomány, egy Arany János-levél érkezett a nemzeti könyvtárba. A levél a restaurálást követően bekerült a Kézirattár gyűjteményébe. Ebből az alkalomból kérdezzük a tár munkatársát, Rózsafalvi Zsuzsannát.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd