Kedves Barátunk!
2019. október 14.

A hónap végégig meghosszabbítottuk a Sára Sándor életét és munkásságát bemutató kiállításunkat. A tárlatról hírlevelünkben olvashat bővebben.

Sára Sándor-emlékkiállítás
Kiállítás 2019. október 31-ig

A Krónika című dokumentumfilm-sorozat részleteivel és a Sára Sándorról készült, a Történeti Interjúk Tárában őrzött, 1996-os portréfilmünkkel emlékezünk a kétszeres Kossuth-díjas rendező-operatőrre, a Nemzet Művészére. A kiállításon megtekinthetők Sára Sándor operatőri, rendezői és fotóművészeti tevékenységének olyan emlékei is, amelyeket eddig nem láthatott a nagyközönség.

További részletek

Magyarország képe az európai fikciós irodalomban
Kiállítás 2019. október 18-tól október 25-ig

A tárlaton időrendi sorrendben követhetjük nyomon a mitikus magyar őstörténet, a középkor, a török háborúk és a Habsburg-ellenes felkelések történéseit, alakjainak ábrázolását a 18. század végi és 19. századi történelem eseményeinek irodalmi feldolgozásain át a 20. századi Magyarország megjelenítéséig. A kiállítás a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Központ és az Országos Széchényi Könyvtár együttműködésével valósul meg.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

Finiséhez érkezik a Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállítása. A tárlat témáját az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa sportágak alkotják. A nemzeti könyvtár munkatársai közül többen sportoltak, vagy sportolnak a mai napig. A kiállításon néhány olyan tárgyat, oklevelet, kupát és érmet is bemutatunk, amely azt bizonyítja, hogy nem csak nézzük, hanem űzzük is a sportot!

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd