Kedves Barátunk!
2019. október 7.

A héten zárul a Vörös Csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük című kiállításunk. A pénteki finisszázsról bővebben olvashat hírlevelünkben.

Sára Sándor-emlékkiállítás
Kiállítás 2019. október 11-ig

Szindbád, Tízezer nap, Árvácska. Az OSZK Fénykép- és diafilmtára számos Sára Sándor által a könyvtárnak adományozott, illetve a személyéhez kapcsolódó fényképet őriz. A kiállításon rendezői és operatőri pályája során készült legfontosabb filmjei standfotóinak válogatása tekinthető meg. Ezek a filmek nemcsak egy életút fontos állomásai, hanem a magyar filmtörténet mérföldkövei is. A tárlaton a Krónika című dokumentumfilm-sorozat részleteivel és a róla készült, a Történeti Interjúk Tárában őrzött, 1996-os portréfilmünkkel emlékezünk a kétszeres Kossuth-díjas rendező-operatőrre, a Nemzet Művészére.

További részletek

Vörös csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Finisszázs 2019. október 11., 17 óra
Jöjjön el és kérdezzen! Az utolsó kurátori tárlatvezetésen a kiállításon nem szereplő dokumentumokkal és a sztálinizmus éveit felidéző történetekkel emlékezünk a színházak kisajátításának 70. évfordulójára. A finisszázson az is kiderül, hogyan államosítottak egy cirkuszt és miért a szórakoztatóipart hagyták utoljára?

További részletek

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Fesztivál 2019. október 11–12.

Két programmal is várja az érdeklődőket a nemzeti könyvtár kiadója a Margó Feszten, a Várkert Bazárban. Pénteken Osvát Ernő szerkesztői levelezéséről Nemeskéri Erika és Kosztolánczy Tibor szerkesztőkkel Fráter Zoltán beszélget, szombaton pedig a Kuncz Aladár életműsorozat V. és VI. köteteiről Vincze Ferenc beszélget a kötet szerkesztőivel, Juhász Andreával és Filep Tamás Gusztávval, valamint a sorozatszerkesztő Boka Lászlóval.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd