Kedves Barátunk!
2019. szeptember 2.

Az Országos Széchényi Könyvtár újra várja látogatóit, szeptembertől pedig ismét hetente jelentkezünk hírlevelünkkel, amelyből részletesen tájékozódhat a nemzeti könyvtár kiállításairól és rendezvényeiről.

Kassai mozaik – Képek és hangok
Kamarakiállítás 2019. szeptember 6–14.

A Budavári Könyvünnephez kapcsolódó kiállítás hívószava alapvetően a város. A tárlat a középkori Kassától egészen Márai Sándorig mutatja be a nemzeti könyvtár unikális darabjait, köztük egy 15. századi misszálét és Márai több művének első kiadását.

További részletek

Az OSZK Kiadó a Budavári Könyvünnepen
Budavári Könyvünnep 2019. szeptember 6–8.

Az Országos Széchényi Könyvtár kiadója pénteken és szombaton kerekasztal-beszélgetésekkel vesz részt a Budavári Könyvünnepen, ahol többek között szó lesz az OSZK Kiadó hasonmás kiadásairól, valamint a Corvina könyvtár budai műhelyéről is.

További részletek

Vörös csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. október 12-ig

Molnár Dániel színháztörténész szerint a magyarországi sztálinizmus pesti show-bizniszének máig tart a hatása. A kamarakiállítás a nemzeti könyvtárban és magángyűjteményekben őrzött fényképek és dokumentumok segítségével idézi meg az ötvenes évek elfelejteni kívánt szórakoztató műsorait és azok ma is ismert szereplőit.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

Asztalitenisz, vívás, kajak-kenu és öttusa. A sorolt sportágak alkotják a Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállításának témáját. A nemzeti könyvtár munkatársai közül többen sportoltak, vagy sportolnak a mai napig. A kiállításon néhány olyan tárgyat, oklevelet, kupát és érmet is bemutatunk, amely azt bizonyítja, hogy nemcsak nézzük, hanem űzzük is a sportot!

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.4.5, © phpList ltd