Kedves Barátunk!
2019. május 27.

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös estjével zárul a KönyvTÁRlat nyolcadik évadja. Hírlevelünkből megtudhatja, mivel készül az író és a zenész a csütörtöki eseményre.

Kérjük, kísérje figyelemmel könyvtárunk új működési rendjét!

KönyvTÁRlat VIII./6: Mesél a Tisza és a Körös
Könyvtárlat 2019. május 30.

A zene és az irodalom izgalmas dialógusának lehetünk tanúi a májusi KönyvTÁRlaton. Grecsó Krisztián író és Hrutka Róbert zenész, zeneszerző lesznek a vendégeink, akik a személyes és kollektív emlékezet, valamint az irodalmi szövegek ihlette dalaikból is ízelítőt adnak.

További részletek

Angol nyelvű CERL-workshop
Workshop 2019. május 31.

Az Országos Széchényi Könyvtár és az Egyházi Könyvtárak Egyesülése közös programjának célja, hogy elősegítse az Európai Kutatókönyvtárak Konzorciuma (CERL) és a magyarországi könyvtárak és könyvtárosok együttműködését. Azt angol nyelvű előadások esettanulmányokon keresztül mutatják be a digitális technológia lehetőségeit a közös örökség megőrzésében és feltárásában.

További részletek

Vörös csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. július 20-ig

Az 1949-től zajló revükísérletek célja az volt, hogy a két világháború közt népszerű show-műsorokat kormánypropagandával feldúsítva a szocialista embertípus kinevelésének eszközévé tegyék. A nemzeti könyvtárban és magángyűjteményekben őrzött fényképek és dokumentumok segítségével a kamarakiállítás az ötvenes évek elfelejteni kívánt szórakoztató műsorait és azok ma is ismert szereplőit idézi meg.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

A Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállításának témáját négy sportág alkotja: az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa. A nemzeti könyvtár munkatársai közül többen sportoltak, vagy sportolnak a mai napig. A kiállításon néhány olyan tárgyat, oklevelet, kupát és érmet is bemutatunk, amely azt bizonyítja, hogy nem csak nézzük, hanem űzzük is a sportot!

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Könyvtárunk új működési rendje
Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd