Kedves Barátunk!
2019. május 20.

Péntekig üzenhet a múltba a rendszerváltás személyes emlékeiről szóló kiállításunkon. Hírlevelünkből az is kiderül, mi mindennel várjuk olvasóinkat a héten.

Könyvtárunk új működési rendje
Hivatalos tájékoztató 2019. május 9-től visszavonásig

Tájékoztatjuk olvasóinkat és programjaink látogatóit, hogy a nemzeti könyvtár informatikai és infrastrukturális fejlesztésével összefüggő rendkívüli feladatok miatt május 9-től csökkentett raktári kiszolgálás mellett szolgáljuk ki olvasóink kéréseit, június 18-tól pedig részlegesen zárva tartunk.

További részletek

„Az én testamentumom” Emlékkonferencia Ady Endre halálának 100. évfordulójára
Konferencia 2019. május 21–22.

Az Országos Széchényi Könyvtár több munkatársa is előad azon a konferencián, amelyet a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezett Ady Endre halálának 100. évfordulójára. A nemzeti könyvtár előadói többek között beszélnek Léda Ady-dobozáról, a költő horvát recepcióiról és az Ady körül kiépülő kultuszról is.

További részletek

Vörös csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. július 20-ig

Merj mögé nézni! Hívja fel a figyelmet az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tárának kiállításán az a felirat, amely egy bordó függöny elhúzására buzdít. A tárlat többek között a következő kérdésekre keresi a választ: Mi történt a harmincas évek világhírű pesti mulatóival 1945 után? Hogyan alakították át a Városliget szórakozóhelyeit? Mennyire erotikus egy szocialista revü? Melyik színésznő kapta karrierjét besúgásért cserébe az ÁVH-tól?

További részletek

EMLÉKKÉPEK’89 – Egy új korszak határán
Kiállítás 2019. május 24-ig

Mobilapplikációs alkalmazással szólaltathatjuk meg a fényképeket, a korabeli képeslapokkal pedig valódi üzenőfal készül a kiállítás ideje alatt, amely a rendszerváltás személyes emlékeit igyekszik bemutatni. A pop-up kiállítás közösségi fotógyűjtéssel készült, a beküldők aktívan részt is vesznek a virtuális galériák kialakításában. Az esemény egy nemzetközi fotókiállítás-sorozat része, melyben tíz európai város vesz részt egy-egy saját, lokális témát feldolgozva. Budapesten a nemzeti könyvtár kapcsolódik a nemzetközi projekthez.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

A Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállításának témáját négy sportág alkotja: az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa. A nemzeti könyvtár munkatársai közül többen sportoltak, vagy sportolnak a mai napig. A kiállításon néhány olyan tárgyat, oklevelet, kupát és érmet is bemutatunk, amely azt bizonyítja, hogy nemcsak nézzük, hanem űzzük is a sportot!

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd