Kedves Barátunk!
2019. május 13.

Önnek mi jut eszébe 1989-ről? A Múzeumok Majálisán az Országos Széchényi Könyvtár sátrában különböző játékokkal elevenítjük fel a rendszerváltás emlékeit. Hírlevelünkben a hét további programjairól és könyvtárunk új működési rendjéről is beszámolunk.

Könyvtárunk új működési rendje
Hivatalos tájékoztató 2019. május 9-től visszavonásig

Tájékoztatjuk olvasóinkat és programjaink látogatóit, hogy a nemzeti könyvtár informatikai és infrastrukturális fejlesztésével összefüggő rendkívüli feladatok miatt május 9-től csökkentett raktári kiszolgálás mellett szolgáljuk ki olvasóink kéréseit, június 18-tól pedig részlegesen zárva tartunk.

További részletek

Múzeumok Majálisa 2019
Múzeumok Majálisa 2019. május 18–19.

Szamizdatkészítés, írógépen pötyögés két ujjal (haladóknak tízzel), fotófal Lindával, képeslapok és gyerekfoglalkoztatók ’89-ből. A sorolt programok a Múzeumok Majálisán, a nemzeti könyvtár standjánál várják a látogatókat a hétvégén.

További részletek

Vörös csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. július 20-ig

Mi történt a harmincas évek világhírű pesti mulatóival 1945 után? Hogyan alakították át a Városliget szórakozóhelyeit? Mennyire erotikus egy szocialista revü? Melyik színésznő köszönhette karrierjét besúgásért cserébe az ÁVH-tól? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tárának kiállítása.

További részletek

EMLÉKKÉPEK’89 – Egy új korszak határán
Kiállítás 2019. május 24-ig

A pártállami rendszer bukása 1989-ben nemcsak a politikai környezetet változtatta meg, és hozta el a diktatúra évei után a demokráciát Magyarországra, hanem átalakította hétköznapjainkat is: a város és a falu képét, az öltözködést, a szabadidő eltöltésének módját, a fogyasztást – mindent. A kiállítás egy nemzetközi fotókiállítás-sorozat része, melyben tíz európai város vesz részt egy-egy saját, helyi témát feldolgozva. Budapesten a nemzeti könyvtár kapcsolódik a nemzetközi projekthez.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

Képeslap az 1936-os berlini olimpia kardvívó döntőjéről, az 1954-es és 1979-es öttusa világbajnokság plakátjai és a Nemzeti Hajós Egylet táncrendje 1890-ből. Többek között ezek a dokumentumok is láthatóak a Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállításán, amelynek témáját négy sportág alkotja: az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd