Kedves Barátunk!
2019. április 29.

Az Országos Széchényi Könyvtár ezen a héten négy kiállítást ajánl a figyelmébe. A tárlatokról hírlevelünkben olvashat részletesen.

Emlékképek’89 – Egy új korszak határán
Kiállítás 2019. május 24-ig

Mobilapplikációs alkalmazással szólaltathatjuk meg a fényképeket, a korabeli képeslapokkal pedig valódi üzenőfal készül a kiállítás ideje alatt. Az interaktív fotókiállítás a rendszerváltás személyes emlékeit igyekszik bemutatni. A pop-up kiállítás közösségi fotógyűjtéssel készült, a beküldők aktívan részt vettek a virtuális galériák kialakításában. A tárlat egy nemzetközi fotókiállítás-sorozat része, melyben tíz európai város vesz részt egy-egy saját, lokális témát feldolgozva.

További részletek

Egység és sokszínűség – Örmény Biblia és vallásos társadalom
Kiállítás 2019. május 11-ig

A kiállításon nemcsak az első három teljes örmény Bibliakiadás látható, hanem számos családi ereklye, valamint az erdélyi örmények vallásgyakorlatához kötődő tárgyak. A több mint 100 éves kincsek egy-egy oszmán–örmény család mikrotörténelmét hordozzák. A tárgyak, amelyek városról városra kísérték az örmény népirtást túlélő családokat rávilágítanak az oszmán–örmény társadalom kulturális, nyelvi és vallási sokszínűségére.

További részletek

Vörös Csillagok – A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük
Kiállítás 2019. július 20-ig

Az 1949-től zajló revükísérletek célja az volt, hogy a két világháború közt népszerű show-műsorokat kormánypropagandával feldúsítva a szocialista embertípus kinevelésének eszközévé tegyék. A nemzeti könyvtárban és magángyűjteményekben őrzött fényképek és dokumentumok segítségével a kamarakiállítás az ötvenes évek elfelejteni kívánt szórakoztató műsorait és azok ma is ismert szereplőit idézi meg.

További részletek

Hajrá, magyarok! – Négy világbajnokság 2019-ben
Kiállítás 2019. október 31-ig

A Plakát-és Kisnyomtatványtár kamarakiállításának témáját négy sportág alkotja: az asztalitenisz, a vívás, a kajak-kenu és az öttusa. Az Országos Széchényi Könyvtár munkatársai közül többen sportoltak, vagy sportolnak a mai napig. A kiállításon néhány olyan tárgyat, oklevelet, kupát és érmet is bemutatunk, amely azt bizonyítja, hogy nem csak nézzük, hanem űzzük is a sportot!

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd