Kedves Barátunk!
2019. március 4.
Nyolc év, tizenegy konferenciakötet. A nemzeti könyvtár Bibliotheca Scientiae et Artis könyvsorozata rangos vendégelőadók, a művészetek és a tudományok interdiszciplináris tára. A sorozat legújabb kötetét a héten mutatjuk be, melyről hírlevelünkben olvashat részletesebben.
OSZK 215 – Tanulmányok egy évforduló tiszteletére
Könyvbemutató 2019. március 7. 17 óra

A sorozat 11. kötetét az Országos Széchényi Könyvtár hagyományos éves Tudományos Ülésszakának 2017-ben, a nemzeti könyvtár alapításának 215. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi szekciójában elhangzott előadások írott anyaga, valamint néhány további, a könyvtár gyűjteményeit és az intézményben folyó tudományos kutatások eredményeit bemutató írás alkotja.
A sorozatot Buda Attila irodalomtörténész és Boka László sorozatszerkesztő, az OSZK Kiadó vezetője, a legújabb kötetet Szilágyi Márton irodalomtörténész mutatja be.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Finisszázs: kerekasztal-beszélgetés 2019. március 8. 15.30 óra

Március 8-án kerekasztal-beszélgetéssel zárjuk Szendrey Júliáról szóló kiállításunkat, melyen Mészáros Zsolt irodalom- és művészettörténész, Szücs Edit iparművész, valamint Patonai Anikó Ágnes és Szűts-Novák Rita irodalomtörténészek, a kiállítás kurátorai vesznek részt.

A kiállítás utoljára március 9-én, szombaton tekinthető meg 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan.

További részletek

„Óriások közt is nagy és dicső légyen”
Kiállítás 2019. március 13-ig

Kacsoh Pongrác (1873–1923) pályáját felidéző kiállítás nyílt a zeneszerző születésének 145. évfordulója alkalmából a zeneműtárban. Az életmű keresztmetszetét nyújtó tárlaton a nagyközönség első ízben tekintheti meg a zenei gyűjteményben őrzött gazdag szerzői hagyaték számos, eddig ismeretlen dokumentumát, közte Kacsoh néhány matematikai és zenei tárgyú írását.

További részletek

Az első világháború térképeken: Határviták
Kamarakiállítás 2019. április 27-ig

Az I. világháború határvitáit idézi meg a Térképtár kamarakiállítása. A tárlaton olyan 1909 és 1919 között készült térképek láthatók, amelyek az átmeneti állapotokat ábrázolják a végleges határok megrajzolását megelőzően, de ezek mellett számos fotó, képeslap és plakát is megtekinthető.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd