Kedves Barátunk!
2019. február 11.
Grecsó Krisztián költeményeit és prózáját átszövi a Tisza és a Körös vidékét megidéző emlékezés, amely a korábbi és a mai generációk történeteit, a változó vagy éppen álló időhöz való viszonyát rögzíti. A szerző e szövegekből, köztük a Vera című, megjelenés alatt álló regényéből is felolvas a Mesél a Tisza és a Körös címet viselő esten.
KönyvTÁRlat VIII./4: Mesél a Tisza és a Körös
Könyvtárlat 2019. február 14. 17 óra

A zene és az irodalom izgalmas dialógusának lehetünk tanúi a februári KönyvTÁRlaton. Grecsó Krisztián író és Hrutka Róbert zenész, zeneszerző lesznek a vendégeink, akik a személyes és kollektív emlékezet és az irodalmi szövegek ihlette dalaikból is ízelítőt adnak.

További részletek

Világvallás és helyi hagyomány: Iszlám szinkretizmus egy indonéziai muszlim közösségben
Orientalisták előadás-sorozat 2019. február 20. 17 óra

A magyar keletkutatás nemzetközileg is elismert nagyjait felvonultató sorozat előadója ez alkalommal Szombathy Zoltán arabista, az ELTE BTK Sémi Filológia és Arab tanszékének vezetője, a délkelet-ázsiai és fekete afrikai iszlám szakértője.

További részletek

OSZK 215
Könyvbemutató 2019. február 15. 14 óra

OSZK 215 – Tanulmányok egy évforduló tiszteletére címmel megjelent a Bibliotheca Scientiae & Artis sorozat 11. kötete, amelyet ünnepség keretében mutat be a nemzeti könyvtár.

További részletek

Szűts Zoltán: Online – Az internetes kommunikáció és média története, elmélete és jelenségei
Könyvbemutató 2018. február 20. 17 óra

Szűts Zoltán Online – Az internetes kommunikáció és média története, elmélete és jelenségei című, a Wolters Kluwer kiadó médiatudományi sorozatában megjelent könyvének bemutatója a Könyvtári Intézet Könyvtártudományi Szakkönyvtárában.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

A tárlat a Szendrey Júlia munkásságának bemutatásához felhasznált levelek, naplótöredékek, könyvkiadások, saját versek és Andersen-fordítások mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével ízelítőt nyújt a korszak viselet- és társadalomtörténetéből is, amihez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező Tanszékének hallgatói által készített öt installáció is hozzájárul.

További részletek

Kamarakiállítás Kacsoh Pongrác hagyatékából
Kiállítás 2018. november 28-tól 2019. március 13-ig

A János vitéz népszerű komponistájának zeneművészi, zeneírói és zenepedagógiai munkásságát bemutató vitrinekben néhány személyes vonatkozású különlegesség is helyet kapott: így az a toll is, melyet a szájhagyomány szerint a zeneszerző egykor a János vitéz megírásakor használt.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd