Kedves Barátunk!
2019. január 21.
A magyar kultúra napja alkalmából konferenciával, könyvbemutatóval, kerekasztal-beszélgetésekkel és különleges tárlatvezetésekkel várjuk látogatóinkat, akik felfedhetik a kódexek titkait és bepillanthatnak a reneszánsz hétköznapokba Mátyás udvarában.
A magyar kultúra napja
A magyar kultúra napja 2019. január 22. 9.30–18 óra

A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállításhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésekkel, Szendrey Júlia köré szövődő konferenciával és a magyar Himnusz, valamint a hozzá tartozó Erkel-kotta kiállításával ünnepli A magyar kultúra napját az Országos Széchényi Könyvtár.

További részletek

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

Kalandos sorsú, vagyont érő kódexek és egy uralkodó, aki valóban forgatta őket. Mátyás király könyvtárának darabjai novemberben hazatértek Budára és egy különleges kiállítás keretén belül tekinthetők meg. A számos interaktív elemmel dúsított tárlat új szempontból vizsgálja a legendás könyvgyűjteményt.

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállítás médiapartnere az M5 Kulturális csatorna.

További részletek

KönyvTÁRlat VIII./3: Térkép, repedésekkel
Könyvtárlat 2018. január 24. 17 óra

„Télen a szigetcsúcstól északra, tompa ék alakban, hatalmas homokpad nyúlik a Dunába, pár centis jég fedi, a dér erre fagy rá. Ha egyenesen az ék csúcsa felé tartok, nem tudom eldönteni, hogy a lábam alatt mikor és hol kezdődik a folyó befagyott medre. Elvileg, esetleg, már rég beszakadhatna a jég, s a meder gödrébe süllyedhetnék” – írja Mészöly Miklós a Térkép, repedésekkel című elbeszélésben.
A januári KönyvTÁRlaton az író Duna-vidéki tájai kerülnek középpontba.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

A többszörös évfordulóhoz kapcsolódó tárlat a Szendrey Júlia munkásságának bemutatásához felhasznált levelek, naplótöredékek, könyvkiadások, saját versek és Andersen-fordítások mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével ízelítőt nyújt a korszak viselet- és társadalomtörténetéből is, amelyhez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező Tanszékének hallgatói által készített öt installáció is hozzájárul.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd