Kedves Barátunk!
2019. január 7.
A nagy érdeklődésre való tekintettel A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye kiállításunk vasárnaponként is nyitva tart. Az idei év első hírlevelében további programjainkról is részletesen olvashat. Boldog új évet kívánunk!
A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

A Bibliotheca Corvina már Mátyás király idejében elnyerte a kortársak elismerését, szétszóródása óta pedig a világ legnevesebb könyvtárai is legféltettebb kincseik között tartják számon a corvinákat. A kiállítás az uralkodó Budán készült darabjaira koncentrál, számos jelentős hazai és külföldi gyűjteményből kölcsönözve corvinákat.

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállítás médiapartnere az M5 Kulturális csatorna.

További részletek

Maszkabál a királyi palotában!
Maszkabál 2019. január 19. 15 óra

Közeledve a farsangi időszakhoz, családi nyílt napunkon maszkabált tartunk. A nemzeti könyvtár Mátyás király udvarát megidéző, zenés-táncos mulatsággal várja a kikapcsolódni vágyókat.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

A kiállítás célja egyrészt, hogy bemutassa: miként definiálták saját korában és később szépírók és irodalomtörténészek az írónőt, költőnőt, leányt, asszonyt és anyát; másfelől hogy új kérdéseket, megközelítéseket vessen fel. A többszörös évfordulóhoz kapcsolódó tárlat a Szendrey Júlia munkásságának bemutatásához felhasznált levelek, naplótöredékek, könyvkiadások, saját versek és Andersen-fordítások mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével ízelítőt nyújt a korszak viselet- és társadalomtörténetéből is, amihez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező Tanszékének hallgatói által készített öt installáció is hozzájárul.

További részletek

Kamarakiállítás Kacsoh Pongrác hagyatékából
Kiállítás 2018. november 28-tól 2019. március 13-ig

A János vitéz népszerű komponistájának zeneművészi, zeneírói és zenepedagógiai munkásságát bemutató vitrinekben néhány személyes vonatkozású különlegesség is helyet kapott: így az a toll is, melyet a szájhagyomány szerint a zeneszerző egykor a János vitéz megírásakor használt.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd