Kedves Barátunk!
2018. december 17.
A nagy érdeklődésre való tekintettel A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye és az Ezerszer Júlia – Arcok és kérdőjelek című kiállításaink a két ünnep között: 2018. december 27-én, 28-án, 29-én 9 és 18 óra között nyitva tartanak. Boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!
A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

Mátyás király kalandos sorsú, vagyont érő könyvtárának számos darabja látható a nemzeti könyvtárban. A tárlat a budai műhelyhez köthető példányokat mutatja be, melyek közül jó néhány a világ különböző pontjairól, többek között New Yorkból, Párizsból, valamint a Vatikánból érkezett. A számos interaktív elemmel gazdagított kiállítás az év végén, a két ünnep között is várja a látogatókat.

A nemzeti könyvtár a karácsonyi ünnepek alkalmából ajánlja az érdeklődők figyelmébe a díszborítékban megvásárolható, elegáns corvina belépőjegyeket!

További részletek

Maszkabál a királyi palotában!
Maszkabál 2019. január 19. 15 óra

Bálozva ismerheti meg Mátyás király legendás könyvgyűjteményét. Az Országos Széchényi Könyvtár zenés-táncos mulatságot rendez, ahol az is kiderül, ki nyeri meg a Miniátort Budára! című rajzpályázatunkat.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

A nemzeti könyvtár gazdag anyagára épülő kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményéhez tartozó relikviákkal egészül ki. A többszörös évfordulóhoz kapcsolódó tárlat pedig a Szendrey Júlia munkásságának bemutatásához felhasznált levelek, naplótöredékek, könyvkiadások, saját versek és Andersen-fordítások mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével ízelítőt nyújt a korszak viselet- és társadalomtörténetéből is, amihez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező Tanszékének hallgatói által készített öt installáció is hozzájárul.

További részletek

Kamarakiállítás Kacsoh Pongrác hagyatékából
Kiállítás 2018. november 28-tól 2019. március 13-ig

Kacsoh Pongrác (1873–1923) pályáját felidéző kiállítás nyílt a zeneszerző születésének 145. évfordulója alkalmából a Zeneműtárban. Az életmű keresztmetszetét nyújtó tárlaton a nagyközönség első ízben tekintheti meg a zenei gyűjteményben őrzött gazdag szerzői hagyaték számos, eddig ismeretlen dokumentumát, közte Kacsoh néhány matematikai és zenei tárgyú írását.

További részletek

Könyv – Olvasmány – Gyűjtemény
Kamarakiállítás 2018. október 29-től december 22-ig

A könyvet mint produktumot és mint a tudás, az információszerzés forrását mutatja be a Könyvtártudományi Szakkönyvtár tárlata. A kamarakiállítást az Európai Könyvtörténeti Gyűjtemény muzeális köteteiből válogatták.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.7, © phpList ltd