Kedves Barátunk!
2018. december 10.
Emlékfolyamok címmel folytatódik idén az Országos Széchényi Könyvtár nagysikerű irodalmi-kultúrtörténeti programsorozata, a KönyvTÁRlat. A decemberi rendezvény a Szamos jegyében zajlik és a Kolozsvár-emlékezeteket kutatja. A rendezvényről hírlevelünkben olvashat bővebben.
A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

Kalandos sorsú, vagyont érő kódexek és egy uralkodó, aki valóban forgatta őket. Mátyás király könyvtárának egyes darabjai nemrégiben hazatértek Budára és egy különleges kiállítás keretén belül tekinthetők meg. A számos interaktív elemmel dúsított tárlat a budai műhely szempontjából vizsgálja a legendás könyvgyűjteményt.


A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállítás médiapartnere az M5 Kulturális csatorna. A múzeumpedagógiai programok támogatója a Magyar Művészellátó és a Hobbyművész.
Újra divat a szépírás!!! A különböző kalligrafikus- és ecsetfilcek, arany, ezüst, fehér és fekete lakkfilcek szinte nélkülözhetetlenek a karácsonyi készülődéshez. Sokféle felületre valók és több árkategóriában megtalálhatók a Magyar Művészellátó és a Hobbyművész kínálatában!
A termékek elérhetősége webáruházunkban és üzleteinkben.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

A többszörös évfordulóhoz kapcsolódó tárlat a Szendrey Júlia munkásságának bemutatásához felhasznált levelek, naplótöredékek, könyvkiadások, saját versek és Andersen-fordítások mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével ízelítőt nyújt a korszak viselet- és társadalomtörténetéből is, amelyhez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező Tanszékének hallgatói által készített öt installáció is hozzájárul.

További részletek

KönyvTÁRlat VIII./2: Szamos. Kolozsvár-emlékezetek
Könyvtárlat 2018. december 13. 17 óra

Emberek összefonódó vagy éppen szétváló sorsaiban hogyan jelenik meg egy város, egy régió? Kulissza-e csupán, vagy meghatározó, sorsokat alakító, éltető közeg? Lehet-e másként, mint szakaszokra bontva tárgyalni annak történelmét, sorsát, emlékezetét a monarchiabeli, a két világégés közti, s majd a kommunista diktatúrák ideje alatt? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Tompa Andrea írónő, valamint Balázs Imre József és Boka László irodalomtörténészek.

További részletek

Kamarakiállítás Kacsoh Pongrác hagyatékából
Kiállítás 2018. november 28-tól 2019. március 13-ig

A János vitéz népszerű komponistájának zeneművészi, zeneírói és zenepedagógiai munkásságát bemutató vitrinekben néhány személyes vonatkozású különlegesség is helyet kapott: így az a toll is, melyet a szájhagyomány szerint a zeneszerző egykor a János vitéz megírásakor használt.

További részletek

Könyv – Olvasmány – Gyűjtemény
Kamarakiállítás 2018. október 29-től december 22-ig

A könyvet mint produktumot és mint a tudás, az információszerzés forrását mutatja be a Könyvtártudományi Szakkönyvtár tárlata. A kamarakiállítást az Európai Könyvtörténeti Gyűjtemény muzeális köteteiből válogatták.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd