Kedves Barátunk!
2018. december 3.
Kacsoh Pongrác (1873–1923) pályáját felidéző kiállítás nyílt a zeneszerző születésének 145. évfordulója alkalmából a Zeneműtárban. A tárlatról és a hét eseményeiről hírlevelünkben olvashat bővebben.
A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

A kiállítás Mátyás király könyvtáralapító erőfeszítéseit mutatja be számos olyan felbecsülhetetlen értékű, kézzel másolt és festett kötet segítségével, amelyek most először láthatóak hazánkban. Az interaktív elemekkel dúsított kiállítás új szempontból vizsgálja a legendás könyvgyűjteményt.


A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállítás médiapartnere az M5 Kulturális csatorna.
Nincs is kedvesebb ajándék, mint saját készítésű képeslapot kapni szeretteinktől! Számtalan szebbnél szebb karácsonyi mintájú és egyszínű kartonokkal várjuk az alkotókedvű érdeklődőket a Hobbyművész boltokban.
Az Országos Széchényi Könyvtár múzeumpedagógia programjainak támogatója a Magyar Művészellátó és Hobbyművész
.

További részletek

Ezerszer Júlia – Arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

A tárlat egyfelől bemutatja, hogy miként határozták meg Szendrey Júliát, az írónőt, költőnőt, leányt, asszonyt és anyát saját korában és később a szépírók és az irodalomtörténészek; másrészt új kérdéseket és megközelítéseket vet fel életével és műveivel kapcsolatban.

További részletek

Óriások közt is nagy és dicső légyen
Kiállítás 2018. november 28-tól 2019. március 13-ig

Kacsoh Pongrác (1873–1923) pályáját felidéző kiállítás nyílt a zeneszerző születésének 145. évfordulója alkalmából a Zeneműtárban. Az életmű keresztmetszetét nyújtó tárlaton a nagyközönség első ízben tekintheti meg a zenei gyűjteményben őrzött gazdag szerzői hagyaték számos, eddig ismeretlen dokumentumát, közte Kacsoh néhány matematikai és zenei tárgyú írását.

További részletek

Könyv – Olvasmány – Gyűjtemény
Kamarakiállítás 2018. október 29-től december 22-ig

A könyvet mint produktumot és mint a tudás, az információszerzés forrását mutatja be a Könyvtártudományi Szakkönyvtár tárlata. A kamarakiállítást az Európai Könyvtörténeti Gyűjtemény muzeális köteteiből válogatták.

További részletek

Az első világháború térképeken: Határviták
Kiállítás 2018. szeptember 11-től 2019. április 27-ig

Az első világégés térképeiről szóló kiállításon párhuzamosan szemléltetjük a különböző álláspontokat, a konfliktusban álló területeket pedig egymás mellett igyekszünk bemutatni. A tárlaton a plakát- és kisnyomtatványtár, valamint a fényképtár anyaga is megtekinthető.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd