Kedves Barátunk!
2018. november 26.
Szendrey Júlia irodalmi és magánéleti szerepvállalását hivatott bemutatni az Országos Széchényi Könyvtár legújabb kiállítása. A tárlatról és a hét további programjairól hírlevelünkben olvashat bővebben.
A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

A Bibliotheca Corviniana már Mátyás király idejében elnyerte a kortársak elismerését, szétszóródása óta pedig a világ legnevesebb könyvtárai is legféltettebb kincseik között tartják számon a corvinákat. A kiállítás az uralkodó Budán készült darabjaira koncentrál, számos jelentős hazai és külföldi gyűjteményből kölcsönözve corvinákat.


A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című kiállítás médiapartnere az M5 Kulturális csatorna.
Az Országos Széchényi Könyvtár múzeumpedagógia programjainak támogatója a Magyar Művészellátó és Hobbyművész. Nincs is kedvesebb ajándék, mint saját készítésű képeslapot kapni szeretteinktől! Számtalan szebbnél-szebb karácsonyi mintájú és egyszínű kartonokkal várjuk az alkotókedvű érdeklődőket a Hobbyművész boltokban.

További részletek

Ezerszer Júlia, arcok és kérdőjelek
Kiállítás 2018. november 20-tól 2019. március 9-ig

A kiállítás célja egyrészt, hogy bemutassa: miként definiálták saját korában és később szépírók és irodalomtörténészek az írónőt, költőnőt, leányt, asszonyt és anyát; másfelől hogy új kérdéseket, megközelítéseket vessen fel. A többszörös évfordulóhoz kapcsolódó tárlat a Szendrey Júlia munkásságának bemutatásához felhasznált levelek, naplótöredékek, könyvkiadások, saját versek és Andersen-fordítások mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével ízelítőt nyújt a korszak viselet- és társadalomtörténetéből is, amihez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Textiltervező Tanszékének hallgatói által készített öt installáció is hozzájárul.

További részletek

Könyv – Olvasmány – Gyűjtemény
Kamarakiállítás 2018. október 29-től december 22-ig

A könyvet mint produktumot és mint a tudás, az információszerzés forrását mutatja be a könyvtártudományi szakkönyvtár tárlata. A kamarakiállítást az Európai Könyvtörténeti Gyűjtemény muzeális köteteiből válogatták.

További részletek

Az első világháború térképeken: Határviták
Kiállítás 2018. szeptember 11-től 2019. április 27-ig

Az I. világháborút lezáró béketárgyalásokon több térképszerkesztő is részt vett. Többek között a Szerb–Horvát–Szlovén Királyság határait is kartográfus segítségével alakították ki. A nemzeti könyvtár térképtárának kamarakiállításán közel 30 térképen elevenednek meg az első világégés határvitái.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd