Kedves Barátunk!
2018. október 24.
A nemzeti könyvtárba érkeznek az egykori Corvina könyvtár kiemelkedő darabjai. A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye címet viselő tárlatunkról többet is megtudhat hírlevelünkből.
Grafityisz – Pop-up kiállítás a magyar karikatúra 170 évéből
Kiállítás 2018. október 9–27-ig

GRAFITYISZ – rajzok, karikatúrák és grafikák mutatnak fityiszt az élet zavarba ejtő kérdésinek az Országos Széchényi Könyvtárban. A CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a nemzeti könyvtár közös pop-up kiállításán nem csupán a könyvtár törzsgyűjteményében található élclapokból és vicclapokból láthatunk egy átfogó válogatást, hanem négy kiváló kortárs művész – Dluhopolszky László, Gaál Tibor, Prihoda Judit, Takács Krisztián – rajzait is megismerhetjük.

További részletek

A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezik magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól – New Yorktól, Párizson keresztül Bécsig – az Országos Széchényi Könyvtárba. A kéziratok közül több értékes és művelődéstörténetünk szempontjából kiemelkedően fontos darab első alkalommal lesz látható Magyarországon.

További részletek

A Széchényi család kincsei
Kiállítás 2018. október végéig

A Kézirattár kiállítása a Múzeumok Éjszakájára készített kalandjáték, a Széchényi-kód részeként jött létre. A tárlaton többek között az is kiderül, hogy a Széchényi család melyik tagja volt a „tűzpasa” és melyikük vitte Magyarország zászlaját IV. Károly koronázási ünnepségén.

További részletek

Az első világháború térképeken: Határviták
Kiállítás 2018. szeptember 11-től 2019. április 27-ig

Hogyan formálódtak az országhatárok az első világháború idején? A Térképtár kiállításán közel 30 térképen és korabeli plakátokon, képeslapokon és fényképeken mutatjuk meg, a háború miként alakította az érintett területeket.

További részletek

Miklósy Gyula naplója (1886–1888)
Könyvbemutató 2018. október 30., 17.00

Miklósy Gyula, a Miklósy-színészdinasztia alapítója, naplójában nemcsak a színházi mindennapok apró-cseprő gondjait hagyta az olvasóra, hanem sikerein és kudarcain keresztül tudósít a korabeli színházi vállalkozások küzdelmeiről. A kötetet Rajnai Edit, a Színháztörténeti Tár munkatársa szerkesztette, és Gajdó Tamás színháztörténész, a PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tudományos főmunkatársa mutatja be.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd