Kedves Barátunk!
2018. október 15.
Díszpompás corvinák és kódexek érkeznek a nagyvilágból a nemzeti könyvtárba! A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye címet viselő tárlatunkról többet is megtudhat hírlevelünkből.
A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Kiállítás 2018. november 6-tól 2019. február 9-ig

Díszpompás corvinák és kódexek érkeznek a nagyvilágból a nemzeti könyvtárba. A kéziratok közül több értékes és művelődéstörténetünk szempontjából kiemelkedően fontos darab első alkalommal lesz látható Magyarországon.

További részletek

Kerek Asztal – Humor-szakmai beszélgetés
Kerekasztal-beszélgetés 2018. október 16. 17 óra

A karikatúra jelene, a humor jövője és a digitális karikatúra az internet korában is témája lesz annak a szakmai kerekasztal-beszélgetésnek, amely a GRAFITYISZ kiállításhoz kapcsolódva várja az érdeklődőket az Országos Széchényi Könyvtárban.

További részletek

Grafityisz – Pop-up kiállítás a magyar karikatúra 170 évéből
Kiállítás 2018. október 9–27-ig

Budapesten korábban 104 kabaré és 40 humorlap szolgálta a derűt, utóbbiak közül az idén 170 éves Charivari Dongó és a 150 esztendős Borsszem Jankó. A CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a nemzeti könyvtár közös pop-up kiállításán nem csupán a könyvtár törzsgyűjteményében található élclapokból és vicclapokból láthatunk átfogó válogatást, hanem négy kiváló kortárs művész – Dluhopolszky László, Gaál Tibor, Prihoda Judit, Takács Krisztián – rajzait is megismerhetjük.

További részletek

A Széchényi család kincsei
Kiállítás 2018. október végéig

A Széchényi család legismertebb tagja gróf Széchenyi István, de a kézirattár kiállításán a többi, a magyar történelemben meghatározó szerepet betöltő családtagot is bemutatjuk. A tárlat a Múzeumok Éjszakájára készített kalandjáték, a Széchényi-kód részeként jött létre.

További részletek

Az első világháború térképeken: Határviták
Kiállítás 2018. szeptember 11-től 2019. április 27-ig

Korabeli plakátokon, fotókon, képeslapokon és térképeken elevenednek meg az első világháború határvitái a térképtár kiállításán. A tárlaton az 1909 és 1919 között készült térképeket állítjuk ki, amelyeknek különlegessége abban áll, hogy az átmeneti állapotokat mutatja meg a végleges határok kialakítását megelőzően.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd