Kedves Barátunk!
2018. október 8.
Rajzok, karikatúrák és grafikák mutatnak fityiszt az élet zavarba ejtő kérdéseinek az Országos Széchényi Könyvtárban. A GRAFITYISZ kiállításról e heti hírlevelünkből mindent megtudhat.
Grafityisz – Pop-up kiállítás a magyar karikatúra 170 évéből
Kiállítás 2018. október 9–27-ig

A CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a nemzeti könyvtár közös pop-up kiállításán nem csupán a könyvtár törzsgyűjteményében található élclapokból és vicclapokból láthatunk átfogó válogatást, hanem négy kiváló kortárs művész – Dluhopolszky László, Gaál Tibor, Prihoda Judit, Takács Krisztián – rajzait is megismerhetjük. A tárlat megnyitójára Szőke András és Badár Sándor humoristák sit-down comedyvel készülnek.

További részletek

A Széchényi család kincsei
Kiállítás 2018. október végéig

Ki volt a tűzpasa, ki vitte Magyarország zászlaját IV. Károly koronázási ünnepségén és a Széchényi család melyik tagja volt híres vadász? A tárlaton többek között ezekre a kérdésekre is választ kap. A Kézirattár Széchényi családról szóló kiállítása a Múzeumok Éjszakájára készített kalandjáték, a Széchényi-kód részeként jött létre.

További részletek

Az első világháború térképeken: Határviták
Kiállítás 2018. szeptember 11-től 2019. április 27-ig

Az első világháború térképeiről szóló kiállításon párhuzamosan szemléltetik a különböző álláspontokat, a konfliktusban álló területeket pedig egymás mellett igyekeznek bemutatni. A térképtár kiállításán olyan térkép is megtekinthető, amely az önálló Lengyelországot ábrázolja 1916-ban, holott az ekkor még nem volt egységes ország.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd