Kedves Barátunk!
2018. JÚLIUS 16.
Rövidesen zárul a KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET: A kilencedik művészet ikonjai Magyarországon című kiállításunk, előtte azonban még bemutatjuk a tárlatról megjelent katalógust. Felhívjuk figyelmét, hogy átépítési munkálatok miatt a nemzeti könyvtár szeptember 3-ig zárva tart.
KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET: A kilencedik művészet ikonjai Magyarországon
Finisszázs 2018. július 26. 16 óra

Vannak, akiknek a képregény a szuperhősöket jelenti, másoknak kedves gyermekkori emlékeket idéz fel, és vannak, akik sosem olvastak képregényt – fogalmaztak a KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET: A kilencedik művészet ikonjai Magyarországon című kiállítás kurátorai a tárlatról készült katalógusban. Szűts-Novák Rita, Patonai Anikó Ágnes és Szép Eszter az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Képregény Szövetség közös kiállításáról írt kötetében a magyarországi képregénytörténet két meghatározó időszakát emeli ki, az 1957-től 1975-ig tartó adaptációs képregények idejét és a kortárs képregényeket. Az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Képregény Szövetség közös kiállítása július 26-án zárul. Az ünnepélyes eseményen a tárlatvezetés mellett bemutatásra kerül a kiállítás katalógusa.

További részletek

Álomfestészet – Mesébe illő állatok töltötték meg az Ereklyeteret
Kiállítás 2018. július 26-ig

Nagy Eszter illusztrátor festményei sok kisgyerek szobájában megtalálhatóak. A művész falemezekre festett kisállatait Ön is megtekintheti a nemzeti könyvtár Ereklyeterében, és még a saját „álomfestményét” is elkészítheti.

További részletek

Átépítés miatti hosszabb zárvatartás
Zárvatartás 2018. július 16–szeptember 3.

A könyvtár területén 2018. július 16-án átalakítási munkálatok kezdődnek, ezért az intézmény szeptember 3-áig zárva tart. Legközelebb szeptember 4-én, kedden várjuk önöket.

További részletek

Online nyári böngészde
Tartalomszolgáltatások online

A nyári zárvatartás idején szeretettel ajánljuk tematikus online tartalmaink, virtuális kiállításaink böngészését. Kínálatunkból ezúttal az irodalomkedvelőknek a 125. éve született Miroslav Krleža horvát írót bemutató A magyarul tudó horvát klasszikus című szolgáltatásunkat, a zenekedvelőknek a 125. éve elhunyt Erkel Ferenc zeneszerző életművét a középpontba állító honlapunkat emeljük ki.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd