Kedves Barátunk!
2018. JÚLIUS 9.
Keleti tündérmeséket idéző portrék és kisállatok tűntek fel az OSZK-ban. Bepillanthat a leghíresebb színházi dinasztiák életébe és még a képregényekről is mindent megtudhat. Ezekkel búcsúzunk a nyárra.
Álomfestészet – Mesébe illő állatok töltötték meg az Ereklyeteret
KIÁLLÍTÁS 2018. július 26-ig

Nagy Eszter illusztrátor alkotásain keresztül ékkövekkel díszített bogarak, fecskék hátán kalandozó cirmosok és egyéb kisállatok telítik meg a Nemzeti Ereklyeteret az Országos Széchényi Könyvtárban.

További részletek

Színházi családok, színházi dinasztiák
KIÁLLÍTÁS 2018. július 14-ig

A legismertebb színházi dinasztiák életébe nyerhet bepillantást az Országos Széchényi Könyvtárban. A kiállításon többek között a Lendvayakat, az Egressyeket, a Vízváryakat, a Márkusokat és a Latabárokat mutatjuk be a korabeli grafikák és fényképek segítségével.

További részletek

KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET
KIÁLLÍTÁS 2018. július 26-ig

A képregénnyel több társadalmi osztályt kívántak megcélozni, ezáltal pedig a lehető legtöbb embert szórakoztatni. Azonban a mai értelemben vett képregény magyarországi meghonosítása az irodalomnak köszönhető. Gugi Sándor állt elő azzal az ötlettel, hogy a Classics Illustrated mintájára itthon is jelentessék meg a klasszikus irodalmi művek képregényváltozatait. További érdekességek a kiállításon.

További részletek

Átépítés miatti hosszabb zárvatartás
ZÁRVATARTÁS 2018. július 16 – szeptember 3.

A könyvtár területén 2018. július 16-án átalakítási munkálatok kezdődnek, ezért az intézmény szeptember 3-áig zárva tart. Legközelebb szeptember 4-én, kedden várjuk önöket.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd