Kedves Barátunk!
2018. június 25.
100 éves védelmet kaptak Arany János legértékesebb kéziratai, kiállításunkon bekukkanthat a színházi családok életébe, és felhívjuk figyelmét, hogy a nyári szünet előtt már csak a héten veheti igénybe Születésnapi Csomag szolgáltatásunkat.
Legalább 100 éves védelmet kaptak Arany János kéziratai
Legalább 100 éves védelmet kaptak Arany János kéziratai
INTÉZMÉNYKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Visszakerültek Nagyszalontára Arany János legértékesebb kéziratai, amelyek még februárban érkeztek az Országos Széchényi Könyvtárba (OSZK) azzal a céllal, hogy a szakemberek restaurálják azokat. A dokumentumok között szerepel a Szentivánéji álom fordításának Arany János keze által tisztázott változata, illetve a Murány ostroma kézirata.

További részletek

Színházi családok, színházi dinasztiák
Színházi családok, színházi dinasztiák
KIÁLLÍTÁS 2018. július 14-ig

A régi időkben a család nem nézte jó szemmel, ha a családból valaki színésznek állt. Ennek ellenére Jókai, Petőfi és Arany is kipróbálta a színészéletet. Kiállításunkon a színházi dinasztiák életébe pillanthat be.

További részletek

Születésnapi csomag
Születésnapi csomag
SZOLGÁLTATÁS

Kíváncsi, mit írtak a különböző sajtóorgánumok azon a napon, amikor született? A nemzeti könyvtár az aznapi újságcikkekből készít összeállítást, amely kiváló ajándék lehet az ünnepeltnek, ám felhívjuk figyelmét, hogy a nyári zárvatartás miatt az idény utolsó megrendeléseit 2018. június 29-ig fogadjuk, az újakat szeptember 3-ától várjuk ismét.

További részletek

KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET
KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET
KIÁLLÍTÁS 2018. július 26-ig

A mai értelemben vett képregény magyarországi meghonosítása az irodalomnak köszönhető. Gugi Sándor állt elő azzal az ötlettel, hogy a Classics Illustrated mintájára itthon is jelentessék meg a klasszikus irodalmi művek képregényváltozatait, így a kommunista vezetés is eltűrte a képregényt. A legkomolyabb érv a képregényes feldolgozások mellett az volt, hogy azok segítenek a fiatalok olvasóvá nevelésében. További érdekességek a KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET kiállításon.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd