Kedves Barátunk!
2018. június 18.
Bejárta már az Országos Széchényi Könyvtár épületét a pincétől a padlásig? Ha nem, a Múzeumok Éjszakáján megteheti, vagy akár zseblámpával a kezében indulhat kalandtúrára a sötét raktárak mélyére. Szívesen olvas képregényeket? A KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET című kiállításon mindent megtudhat a képregények világáról.
Múzeumok Éjszakája – Játékos MuzÉj
Múzeumok Éjszakája – Játékos MuzÉj
MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2018. JÚNIUS 23. 16 ÉS HAJNALI 1 ÓRA KÖZÖTT

Finom borok, barangolások a könyvtár épületén belül, zene, színház és persze játék. Ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni az Országos Széchényi Könyvtárban az idei Múzeumok Éjszakáját. Ne aggódjon, a focirajongóknak nem kell lemondaniuk a labdarúgó világbajnokságról, ugyanis az apumegőrzőben vigyázunk rájuk, amíg a mérkőzéseket nézik.

További részletek

KÉP – REGÉNY – TÖRTÉNET
KÉP – REGÉNY – TÖRTÉNET
KIÁLLÍTÁS 2018. JÚLIUS 26-IG

A mai értelemben vett képregény magyarországi meghonosítása az irodalomnak köszönhető. Gugi Sándor állt elő azzal az ötlettel, hogy a Classics Illustrated mintájára itthon is jelentessék meg a klasszikus irodalmi művek képregényváltozatait, így a kommunista vezetés is eltűrte a képregényt. A legkomolyabb érv a képregényes feldolgozások mellett az volt, hogy azok segítenek a fiatalok olvasóvá nevelésében. A KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET kiálltáson további érdekességeket tudhat meg a képregényekről.

További részletek

Szoftver a hosszú távú megőrzéshez
Szoftver a hosszú távú megőrzéshez
Könyvtárszakmai bemutató 2018. június 25. 13–17 óra

A nemzeti könyvtár teljes informatikai infrastruktúrája és könyvtári rendszerének megújítása keretében rendezett bemutatók legközelebbi alkalmával az az EBSCO-val együttműködő piacvezető Arkivum cég tart szoftverbemutatót a hosszú távú megőrzéssel kapcsolatban, melyet elsősorban a biztonságos és hozzáférhető adatarchívumok megvalósítása iránt érdeklődő könyvtári és levéltári vezetőknek ajánljuk figyelmébe. A rendezvény angol nyelvű, tolmácsolást nem tudunk biztosítani. A bemutató ingyenes, de előzetes internetes regisztrációhoz kötött.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd