Kedves Barátunk!
2018. június 4.
Köszöntjük megújult hírlevelünk olvasói között! Új formában jelentkező heti hírlevelünkben beszámolunk az Országos Széchényi Könyvtárban zajló legfrissebb eseményekről és rendezvényekről, ahová szeretettel várjuk Önöket!
Találkozzunk a 89. Ünnepi Könyvhéten!
Ünnepi Könyvhét 2018. június 7–10.

Hét kötettel is készül az OSZK Kiadó az idei Ünnepi Könyvhétre. A megjelent kiadványok között olyan hasonmás kiadás is szerepel, melynek eredetijét kincsként őrizte az Országos Széchényi Könyvtár, de a tavalyi Arany-emlékévre is több kötettel utalunk vissza. Ezen könyvek mellett a kortárs művészet és irodalom is helyet kap, ezért valamennyi olvasó talál magához közel álló könyvet a kötetek között.

További részletek

KÉP – REGÉNY – TÖRTÉNET
Kiállítás 2018. július 26-ig

Mit keres egy Karinthyról készült fénykép a képregény-kiállításon, melyik az a híres magyar író, aki Krúdy müncheni kiadású Ál-Petőfijét ajánlotta az olvasóknak 1978-ban. A Magyar Képregény Szövetség és az OSZK közös kiállításán többek között ezekre is fény derül. A tárlaton a kortárs alkotók munkái mellett olyan neves művészek eredeti alkotásai is láthatók, mint Korcsmáros Pál vagy Zórád Ernő. Ezzel párhuzamosan a magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak különleges, illusztrált kiadásai is megtekinthetők.

További részletek

Múzeumok Éjszakája – Játékos MuzÉj
Múzeumok Éjszakája 2018. június 23. 16 és hajnali 1 óra között

A család és a kultúra jegyében zajlik az idei Múzeumok Éjszakája. A programok között: A SZÉCHÉNYI KÓD – játékos nyomozás a Széchényi család kulturális öröksége után. A feladatok és rejtvények megoldása közben a résztvevők megismerhetik a család egy-egy tagját és a könyvtár különböző tárait. A helyes megfejtők között értékes ajándékokat sorsolunk ki. Az OSZK épületében több helyszínen, indulás: 5. szint, Aula, regisztráció: pr@oszk.hu

Jegyek elővételben május 25-től kaphatók az Országos Széchényi Könyvtárban és a jegymester.hu oldalon.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd