Kedves Barátunk!
2018. május 28.
Köszöntjük megújult hírlevelünk olvasói között! Új formában jelentkező heti hírlevelünkben beszámolunk az Országos Széchényi Könyvtárban zajló legfrissebb eseményekről és rendezvényekről, ahová szeretettel várjuk Önöket!
Új könyvek a reformáció könyvespolcán
Könyvbemutató 2018. május. 30. 15 óra

Új könyvek a reformáció könyvespolcán címmel mutatjuk be a reformáció kezdetének 500. emlékéve alkalmából megjelentetett tudományos kiadványainkat. Olyan kiadás-, könyv-, kötéstörténeti vagy tartalmi szempontból érdekes nyomtatványokat, nyomtatványsorozatokat és kéziratokat mutatunk be, amelyeknek szimbolikus vagy reprezentatív szerepük volt a magyarországi és európai reformáció történetében.

További részletek

Játék és képregény
KönyvTÁRlat 2018. május 31. 17 óra

Képregénynek számít-e a barlangrajz, amit az ősember készített? És mitől népszerű napjainkban ez a műfaj? Szűts-Novák Rita, Patonai Ágnes Anikó és Szép Eszter, a KÉP-REGÉNY-TÖRTÉNET című kiállításunk kurátorai egy rendhagyó KönyvTÁRlat keretein belül kerekasztal-beszélgetésen válaszolják meg a fenti kérdéseket, amelyet követően az est vendégei díjmentesen megtekinthetik a kiállítást.

További részletek

Újabb díjnyertes kiadvány
Szép Magyar Könyv V. szint, Könyvesbolt

Örömmel adjuk hírül, hogy az előző évek sikersorozata után az idén is díjat nyert egy kiadványunk a Szép Magyar Könyv versenyen. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése zsűrijének döntése értelmében a Fakszimile, reprint és adaptált kiadványok kategóriájában Dohnányi Ernő Változatok egy gyermekdalra című kötetünk nyerte el a köztársasági elnöki különdíjat. Az ünnepélyes díjátadás az Ünnepi Könyvhét nyitónapján, június 7-én, csütörtökön, 17.30-kor lesz a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében.

További részletek

Múzeumok Éjszakája – Játékos MúzÉj
Múzeumok Éjszakája 2018. június 23. 16 és hajnali 1 óra között

A család és a kultúra jegyében zajlik az idei Múzeumok Éjszakája. A programok között: „Pincétől a padlásig”, barangolás a Budavári Palota F épületében, játékos nyomozás a Széchényi család kulturális öröksége után, társasjátékkuckó, Tordai Teri és Horváth Lili színházi előadása, valamint Farkas Gábriel és jazz triója is várja az érdeklődőket.

Jegyek elővételben már kaphatók az Országos Széchényi Könyvtárban és a jegymester.hu oldalon.

További részletek

üdvözlettel:
oszk.hu

Kérdezze a könyvtárost!
A hírlevél kommentálható Facebook-oldalunkon.
Híreink telefonról Twitteren is azonnal elérhetők.

 Itt leiratkozhat hírlevelünkről. | A hírlevél címzettje:  
Ha hírlevelünk nem jelenik meg, vagy nem jól olvasható, megtekintés böngészőben.

powered by phpList 3.3.3, © phpList ltd